Linzerkarika recept
A Linzerkarika hozzávalói:Kb. 30 db-hoz:
25 dkg liszt
18 dkg vaj
3 tojássárgája
8 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
1 kis üveg pikáns gyümölcsíz
A Linzerkarika elkészítési módja:
Előkészités: A lisztet átszitáljuk, a vajat apró darabokra vágjuk, és hozzáadjuk. Beletesszük a tojássárgáját, csipet sót, a cukrot, a citromhéjat, és gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Fóliába csomagoljuk, és hűtőben kb. fél órát pihentetjük. Elkészités: A tésztát kb. fél cm vastagra kinyútjuk, cakkos szélű kerek formával lapokat szúrunk belőle. A lapok felére külön kis formákat szúrunk díszitésként. A kiszúrt lapokat tepsire rakjuk, és tojással megkenjük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2.fokozat) előmelegítjük, betesszük a tepsit, és kb. 12-15 perc alatt világos sárgára sütjük. Amikor kihűlt, egy teljes és egy kilyukasztott formát gyümölcsízzel összeragasztunk. Egy-két óra múlva is fogyaszthatjuk, de süteményes dobozban tárolva pár hétig is nagyon finom vendégváró.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Paróczainé Knyul Tímea, 2007. ápr. 24. 11:55
A linzerkarika elkészítési módja és hozzávalói.