Látják-e a gyerekek a szellemeket? (tudásbázis kérdés)
Sziasztok!
Tegnap felhívott egy barátnőm és elmesélte, hogy a bátyja kislánya szellemeket lát. Már régóta gyanította az apuka, hogy valami van. . de nem tudta és most sem tudja kiszedni a kislányból. Minden éjjen sírva ébred.
Akkor bukott ki a dolog, mikor az óvodába (5 éves) nem mert a többi gyerekkel kimenni az udvarra, azt mondta az óvó néninek, hogy lebegő emberek vannak a folyosón.
Az óvó néni mondta ezt el a szülőknek.
A kislányról annyit mesélt még a barátnőm, hogy nagyon jószívű, sosem akart birtokolni semmit. Van egy kishúga, aki pedig elég rámenős, akaratos. . ő a domináns. Nagy a kontraszt a két gyerek között.
A kislány, akiről szó van, nagyon érzékeny teremtés, jólelkű, imádja az állatokat. Az elmondottak alapján nekem az indigók ugrottak be, bár nem találkoztam még ilyen kisgyerekkel (vagyis nem tűnt még fel) és a barátnőm még csak nem is hallott ilyen gyerekekről. . szóval nem ő rakta össze. :)
Én sem tanácsolnám a pszichológust. . . elsőre valami nagyon megbízható természetgyógyászra gondoltam. Olyanra, akinek van valamilyen 6. érzéke. . de nincs elszállva semmilyen téren. . két lábbal áll a földön. Olyan, aki felismeri és elfogadja, hogy némelyeik gyereknek inkább élénk a fantáziája. . és nincs paranormális háttere a dolognak. Mert én csak egy ilyen szakemberben bíznék meg. . a tv-ben látott (frabato és társai) nekem nem szimpik, mert én is nyitott vagyok arra, hogy van túlvilági élet, vannak különleges képességű emberek. . de a belemagyarázásra meg arra, hogy egyből kijelentik a hülyeségeket, hogy ilyen meg olyan rontás van rajtad ha 20 évesen még nem találtad meg a szerelmet. . meg hasonlók. . na ettől falnak megyek. :)
Ha valaki tud megbízható látót-természetgyógyászt, az szóljon, legyen kedves. Az apuka nyitott a spirituális világra. . de az anyuka nem igazán.
De azt gondolom, hogy ha nyitottak is lennének mindketten, nem biztos, hogy jó, ha nem próbálják meg középúton kezelni a dolgot. tehát fel kell ismerni és el kell fogadni, ha a kislány valóban szellemeket lát. . de egy gyerekről van szó aki nagyon érzékeny és aki sérülhet ettől. . szóval ráerőltetni a képesség megtartását se biztos, hogy szerencsés. . :S Nem mindenki bír ilyen „áldással” élni, a szakember jó ha felismeri, hogy mi a legjobb a gyereknek.
Sem csodabogárnak nem szabad kezelni, sem bolondnak vagy hazugnak. A gyerek érdekeit kell szemelőtt tartani, ezért tényleg olyan szakember kellene aki nyitott a spirituális világra, de mégsem akarja mindenbe azt belemagyarázni. És jó emberismerő.
Ha én kerülnék ilyen helyzetbe, semmikép sem kezdenék pszichológussal, mert az azt jelentené, hogy nem bízom meg benne és ő sem bízna meg bennem eztán. Ráadásul én hiszem, hogy ilyne létezhet, de nem vagyok benne jártas, ide szakember kell.
..ha mégis csak fantáziál a kislány, azt egy jó látó, természetgyógyász észre fogja venni.
Sziasztok!
Beleolvasgattam a fórumba.
Jó ez a forgó csajszi, de ez csak a megfigyelésen múlik.
Ha azt akarom jobbra akkor jobbra, ha balra akkor balra forog.
Kisfiammal nézegettük, és érdekes volt azt látni, hogy mindeketten ellenkező forgást IS! láttunk.
A fórum kérdésére a válaszom:
Láthatják, hát persze. A gyerekek (nem tudom hány éves korig)érzékenyebbek az ilyenekre, a felnőttek is ugyanígy, csak Ők már kevesebben vannak.
Szia casela, gondolom, a felvételen is attól függ az irány, hogy éppen melyik agyfélteke aktív. VAgyis: hogy KI nézi!
Az, hogy a két agyfélteke más-más funkcióra hivatott, az tudományos tény. És akinél a bal agyfélteke a domináns, az racionális beállítottságú, akinél a jobb, az pedig intuitív. A legideálisabb eset, mikor e kettő együtt tud műküdni, - akár egy személyen belül, akár különböző beállítottságú személyek között, kiegészítve egymás tudását...
Igen, nyilván van egy csomó kamu teszt is, de amennyiben ti egyszerre láttátok ugyanazt különböző irányba, és erről miért hazudna valamelyikőtök is, akkor ebben csak kell legyen vmi, vagy nem?
Én egyébként olyan 2-3 percen keresztül néztem, és nagyrészt balra forgott, néha egy-két másodpercig átváltott jobbra, de a bal nyert. Biztos kipróbálom majd vkivel együtt, sőt akár többen is, nagyon érdekes!
A "trükkös, hamis" tesztről el szeretném mondani, hogy együtt néztük a képernyőt egy olyan barátommal, aki alapvetően racionális beállítottságú, tehát bal-agyféltekés, - neki az óramutató járásával ellentétesen forgott a figura. Ugyanakkor nekem, mivel "alapjáraton" művészi-intuitív beállítottságú vagyok, az óramutató járásával megegyezően forgott. Tehát egyszerre néztük ugyanazt a képet, mégis más-más irányba láttuk forogni! Hát ezért kérdeztem, hogy akkor mégis mit nevezhetünk VALÓSÁG-nak? Hogy a forgás irányát megváltoztassam, elkezdtem olvasni az angol szöveget, tehát bal agyféltekét igénybe vevő, racionális műveletet kezdtem végezni, - és át is váltott az óramutató járásával ellentétes irányba.
Kíváncsi lennék, kinek milyen tapasztalatai voltak?
"elkanyarodtál a lényegtől a tv képalkotásával"
A "teszt" hamis nem valós képet ad a TV és monitor képalkotása miatt.
Ejnye, "kolléga";-) A tudomány embere tudja, mi fontos, mi nem (most pl. a vízionszorzatot is nyugodtan elhanyagolhatjuk;-)
Viccet félretéve: szerintem tényleg kicsit elkanyarodtál a lényegtől a tv képalkotásával, a hozzászóló, akinek írtál - feltehetőleg - nem úgy értette, ahogyan te gondoltad.
Épp azt írom, hogy oda-vissza működhet a folyamat.
Természetesen minden egyes érzékelt KÜLSŐ dolog az érzékelés után tudatosul, fordítva nem lehetséges (ki kellene találnom, mit fogok látni:-). A "belső érzékelés", a gondolatok, fantáziálás természetesen más.
"ami egy objektív valóság a képernyőn"
A képernyőn legyen az akár non interlaced vagy interlaced rendszerű nincs objektív valóság, mert mindkettőn látszólagos a kép. Véletlenül az elektronikához is értek de megkérdezheted egy operatőrtől is, itt bizony becsapás áldozata a delikvens. Az úton haladó autót nem lehet másként látni de a monitorkép nem valóságos hanem látszólagos.
Ha figyelmesen olvasnád a hozzászólást, akkor nem beszélnél képzelgésről... mert hogy ÉRZÉKELÉSről szólt a hozzászólás.
Az érzékelésről meg el lehet olvasni az általános pszichológia tankönyvének ideillő passzusát...