Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Lábszár nélkül is jó lesz a kocsonyám? fórum

Lábszár nélkül is jó lesz a kocsonyám? (tudásbázis)


1 2
39. bb58dad0a4 (válaszként erre: 23. - Megi04)
2012. dec. 13. 16:13
Jól mondta! Ez a helyes!
2012. dec. 13. 15:13
Minél több bőrös hús, /csülök,köröm fejhús, vagy bőrke/.Só egész bors, fokhagyma,babérlevél, mi így szeretjük. Legalább 4 órát lassú tűzön főzni,annyi vízben ami ellepi bőven a húst.Főlés közben úgy is párolog el belőle.. Ha nem vagy biztos, hogy megalvad-e, vegyél ki a léből egy kis lapos tányérra pár kanálla, és tedd ki a hidegre.Ha jól kifőtt a zselésítő anyag, akkor nagyon hamar megdermed!Ha nem ,akkor főzd tovább.
37. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 26. - 9b913848c8)
2012. dec. 12. 22:18
Csülköt tehetsz bele, nem lábszárat.
36. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 23. - Megi04)
2012. dec. 12. 22:17
Jól mondta az anyukád!!!
2012. dec. 12. 22:15

Van, ahol füstölt húst is főznek bele, nagyon finom úgy is. Jól tele van hússal, alig van benne tiszta kocsonya.

Zöldégfélét kell bele tenni, legfeljebb kiszedi belőle az ember, még mielőtt megalvadni tenné.

34. megi04 (válaszként erre: 32. - 9b913848c8)
2012. dec. 12. 22:13
Asszem,én is azt szeretném..:)) Anyu nem sokat rakott bele...Ha jól emléxem,egy sárga répa volt benne,meg 1 petrezselyem gyökér..Talán csak az íze kedvéért....
33. 447396604e (válaszként erre: 32. - 9b913848c8)
2012. dec. 12. 22:02
ha nem akarsz lábszárat beletenni, tegyél bele fület-farkat csülköt,és körmöt:)
32. 9b913848c8 (válaszként erre: 29. - Megi04)
2012. dec. 12. 21:58
fokhagymát és hagymát én is teszek bele, és néha csinálok látványkocsonyát is, van benne répa és tojás, de őszintén szólva mi azt szeretjük, ami tele van rakva hússal.
31. 447396604e (válaszként erre: 29. - Megi04)
2012. dec. 12. 21:57
ja, azt igen, én is szoktam:) de most a húsra gondoltam:)
30. 447396604e (válaszként erre: 26. - 9b913848c8)
2012. dec. 12. 21:56
nem is kell. lábszár nélkül is lehet jó kocsonya, csak jó sok bőr legyen benne:)
29. megi04 (válaszként erre: 27. - 447396604e)
2012. dec. 12. 21:56
De én úgy emléxem,anyu zöldséget,és fokhagymát is tett bele..
28. megi04 (válaszként erre: 25. - 2104cc91e8)
2012. dec. 12. 21:55
:) Ugye?:)
27. 447396604e (válaszként erre: 24. - Megi04)
2012. dec. 12. 21:55
én pl veszek bele jó sok bőrt, van benne fül, és társai. zselatint nem teszek bele. hangyányi vízzel két órát főzöm:)
2012. dec. 12. 21:55
Semmiképp sem szeretnék zselatint tenni bele. Tehát kevés vízzel, lassan fogom főzni, aztán meglátjuk. Köszönöm a válaszaitokat!
25. 2104cc91e8 (válaszként erre: 23. - Megi04)
2012. dec. 12. 21:54
Igaza van a "zanyukádnak" :))
24. megi04 (válaszként erre: 18. - 447396604e)
2012. dec. 12. 21:53
Én is az Ő kedvéért szeretném egyszer megpróbálni!:)
23. megi04 (válaszként erre: 19. - Joe1972)
2012. dec. 12. 21:53
Aztat mondta a zanyukám,hogy igazi háziasszony nem használ zselatint! A kocsonyának a bőrtől,csonttól köll' megalvadni!!!!!!!!!!!:)
2012. dec. 12. 21:49

Ha elég bőr van benne, nem kell zselatin!


(persze az is fontos, hogy nem legyen túl sok víz a husokon, csak épp egy ujjnyival legyen magasabban mint a hús, és nagyon lassan, órákig kell főzni, hogy kioldódjon a zselés anyag)

21. Cucicsillag (válaszként erre: 1. - 9b913848c8)
2012. dec. 12. 21:49

Hirtelen korcsolyat olvastam:)

Ami alapot szokott bele tenni apum az fule, farka es nemi szinhusi. Sok sikert!

20. 447396604e (válaszként erre: 19. - Joe1972)
2012. dec. 12. 21:44
én pl nem szoktam.
19. joe1972 (válaszként erre: 1. - 9b913848c8)
2012. dec. 12. 21:44

ne lábszárat tegyél bele hanem sertés körmöt

szerintem azt szoktak


de hogy megalszik e az kérdéses hogy teszel e bele étkezési zselatint


igaz ez egyénfügő

18. 447396604e (válaszként erre: 16. - Megi04)
2012. dec. 12. 21:42
én pl utálom a kocsonyát. én életemben nem ettem meg. de a zuram kedvéért mindig csinálok:)
17. 2104cc91e8 (válaszként erre: 1. - 9b913848c8)
2012. dec. 12. 21:37

A bőrtől lesz zselés, kocsonyás!!


(Lábszárt a marhából vágnak! Sertés csülök, köröm

kell a kocsonyába, de jó a fej is)

16. megi04 (válaszként erre: 13. - 9b913848c8)
2012. dec. 12. 21:34

Oké,bocsi,csak az álmosság beszélt belőlem!:)

Az a helyzet,még soha nem főztem,és soha nem kóstoltam..:( Az az izé,mozog a tányéron..:( De egyszer csak megkellene kóstolni,és megpróbálni főzni....

15. fazema
2012. dec. 12. 21:29
Miért ne lehetne jó? Én soha nem teszek bele.
2012. dec. 12. 21:28
Azzal jobban megkötne. :)
13. 9b913848c8 (válaszként erre: 12. - Megi04)
2012. dec. 12. 21:26
Ne csináljátok már, sehol nem írtam, hogy "lábszáram"!
12. megi04
2012. dec. 12. 21:24
Kézenállva akarod főzni?????
2012. dec. 12. 21:13
na jó, viccet félretéve, tényleg a hús mennyiségétől függ a kocsonyásodás plusz attól, mennyire zsíros a hús
2012. dec. 12. 21:11
Nekem már csirkehúsleves is állt össze kocsonyává, pedig bőr nem volt benne, csak a csirkéé. Igazából a hús mennyisége a lényeg.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook