Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Kukoricasaláta-kocsonya recept

Kukoricasaláta-kocsonya recept

A Kukoricasaláta-kocsonya hozzávalói:
1 doboz morzsolt konzerv kukorica
2,5 dl marinált paradicsompaprika
1,5 dl majonéz
2 dl natúr kefir
1 csokor petrezselyemzöld
2 púpozott evőkanál zselatinpor
1 teéskanál pocukor
1 diónyi vöröshagyma
bors, só ízlés szerint


A Kukoricasaláta-kocsonya elkészítési módja:
1 nagy őzgerincformát folpack fóliával úgy bélelünk ki, hogy lelógó pereme is legyen. Keverőtálba öntjük a majonézt, a kefirt, a nagyon finomra vágott petrezselyemzöldet, a szintén finomra vágott hagymát, a porcukrot, a borsot, a sót és az egészet simára keverjük. A levétől leszűrt kukoricát beletesszük a mártásba. A paprikát is leszűrjük, majd apróra vágva hozzátesszük a kukoricás mártáshoz. A kukorica levét és 2 evőkanál paprikalevet összeöntünk, majd a zselatinra csorgatjuk. 10 percig állni hagyjuk, majd kis lángra tesszük a zselatinos masszát., és folytonos keverés közben folyékonyra oldjuk. Ha az egész feloldódott, szűrön keresztül beleöntjük a salátába, amit azonnal alaposan összekeverünk és belesimítjuk az előkészített formába. A tetejét betakarjuk, és a hűtőszekrény normál hűtőterében a leghidegebb polcon dermesztjük legalább fél napig. Közvetlenül tálalás előtt deszkára borítjuk, és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.

Nagyon egyszerűen, gyorsan elkészül, akár a fogyasztás előtt 3 nappal is összeállíthatjuk.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A kukoricasaláta-kocsonya elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook