Krumplisaláta retekkel és uborkával recept
A Krumplisaláta retekkel és uborkával hozzávalói:500 g krumpli (megmosva és félbevágva)
fél saláta uborka (vékonyan felszelve)
1 csomag piros retek ( vékonyan felszelve)
2 tk. só
Az öntethez:
1 ek. dijoni mustár
2 ek. olivaolaj
1 ek. fehérbor ecet
2 ek. salátafüszer (száritott, apróra vágott)
A Krumplisaláta retekkel és uborkával elkészítési módja:
1. A krumplit kb. 12 percig főzzük. Leszürjük majd egy tálba tesszük. 2. Ezalatt tányérra tesszük az uborka szeleteket, megsozzuk, es 30 percig pihentetjük. Lemossuk hideg vizzel és "szarazra törüljük", papir törlökendövel. 3. Salatastalra rakjuk az uborkat, a retket és a közepére tesszük a krumplit. 4. Leöntjük az öntettel, amit elötte lehütöttünk.
Akkor a legfinomabb, amikor a krumpli nincsen meghámozva.
Fogyaszthato magaban is, de sültekhez köretkent is.
Jo etvagyat!
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Macika71, 2011. febr. 23. 08:05
A krumplisaláta retekkel és uborkával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.