Krémes-diós kifli recept
160 perc
A Krémes-diós kifli hozzávalói:
8 tojás
40+20-25 dkg cukor
8 ek. liszt
30 dkg darált dió
2 dl tej
2 cs. vaníliás pudingpor
35 dkg margarin
15 dkg csokoládé
A Krémes-diós kifli elkészítési módja:
A tojásfehérjéket 40 dkg porcukorral gőz fölött felverjük, majd bele a liszt és a dió, nyomózsákba kanalazzuk, zsírozott, lisztezett tepsibe kb. 8 cm hosszú rudakat nyomunk egymástól kb 1,5 cm-re, mert megnőnek. 160 fokon 12-14 perc alatt készre sütjük. A krémhez a pudingot felfőzzünk a tejjel, majd forrón belekeverjük a tojássárgákat, hűlni hagyjuk. A margarint kikeverjük a porcukorral, majd a két krémet összekeverjük. Amikor minden kihűlt, összekevert állapotban van, a diós rudakra rányomjuk a krémet. Ezután olvasztott csokiba mártjuk.
Célszerű a rudacskákat a tepsiben hagyni meghűlés után, mert így könnyebb a krémet rányomni.
Nagyon könnyűek, könnyen elmozdulnak.
Rudakhoz kb.1,2-1,3 cm-es lyukat vágok a zacskóra.
A krémet zacskóba kanalazom, kb 2,5-3 mm-es lyukat vágok, és cikk-cakkban nyomom a rudacskákra, sokkal szebben mutat.
Miután krémesek a rudak, beteszem a hűtőbe, hogy dermedjenek, mielőtt meleg csokiba mártom őket.
Ebből az adagból kb. 3 gáztepsi finomság lesz. (kb. 100-110 db)
Kissé munkaigényes, türelemjátékos, de aki eddig kóstolta, mind "elájult" tőle. :)
Én fagyasztani szoktam belőle.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 9f98008a3b, 2012. jan. 4. 12:10
A krémes-diós kifli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.