Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Krémes-diós kifli recept

Krémes-diós kifli recept

Elkészítési idő 160 perc

A Krémes-diós kifli hozzávalói:
8 tojás
40+20-25 dkg cukor
8 ek. liszt
30 dkg darált dió
2 dl tej
2 cs. vaníliás pudingpor
35 dkg margarin
15 dkg csokoládé


A Krémes-diós kifli elkészítési módja:
A tojásfehérjéket 40 dkg porcukorral gőz fölött felverjük, majd bele a liszt és a dió, nyomózsákba kanalazzuk, zsírozott, lisztezett tepsibe kb. 8 cm hosszú rudakat nyomunk egymástól kb 1,5 cm-re, mert megnőnek. 160 fokon 12-14 perc alatt készre sütjük. A krémhez a pudingot felfőzzünk a tejjel, majd forrón belekeverjük a tojássárgákat, hűlni hagyjuk. A margarint kikeverjük a porcukorral, majd a két krémet összekeverjük. Amikor minden kihűlt, összekevert állapotban van, a diós rudakra rányomjuk a krémet. Ezután olvasztott csokiba mártjuk.

Célszerű a rudacskákat a tepsiben hagyni meghűlés után, mert így könnyebb a krémet rányomni.
Nagyon könnyűek, könnyen elmozdulnak.
Rudakhoz kb.1,2-1,3 cm-es lyukat vágok a zacskóra.

A krémet zacskóba kanalazom, kb 2,5-3 mm-es lyukat vágok, és cikk-cakkban nyomom a rudacskákra, sokkal szebben mutat.

Miután krémesek a rudak, beteszem a hűtőbe, hogy dermedjenek, mielőtt meleg csokiba mártom őket.


Ebből az adagból kb. 3 gáztepsi finomság lesz. (kb. 100-110 db)

Kissé munkaigényes, türelemjátékos, de aki eddig kóstolta, mind "elájult" tőle. :)

Én fagyasztani szoktam belőle.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A krémes-diós kifli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook