Kolbászos lecsó egyszerűen recept
A Kolbászos lecsó egyszerűen hozzávalói:1 kg paprika
50 dkg paradicsom
1 db hegyes erős paprika
4 nagy fej vöröshagyma
1 szál parasztkolbász (kb 50 dekás)
15 dkg házi füstölt szalonna (vagy fél dl napraforgóolaj)
só
Ízlés szerint: fűszerpaprika.
A Kolbászos lecsó egyszerűen elkészítési módja:
A paprikát kicsumázzuk, és a paradicsommal együtt felkarikázzuk. A vöröshagymákat megtisztítjuk, és először félbe, majd kissé vastag szeletekre vágjuk. A füstölt szalonnát kakastaréjra vágjuk, zsírjára sütjük, majd kiszedjük. A forró szalonnazsírban (vagy az olajon) enyhén üvegesre dinszteljük a hagymát. Rátesszük a paprikát, és nagy tűzön pár percig pirítjuk kevés keveréssel majd rátesszük a paradicsomot is. Egy-két percig nagy lángon pirítjuk a paradicsommal együtt, majd sózzuk, és beletesszük a felkarikázott kolbászt. Ekkor kevés fűszerpaprikával is megszórhatjuk, hogy szép színe legyen. Tehetünk bele ízléstől függően egy csapott evőkanál cukrot is. Öt percig pároljuk kis lángon fedő alatt. Arra figyeljünk, hogy a zöldségeket ne főzzük szét. Tálaljuk sült szalonnával és friss kenyérrel.
Bográcsban, szabad tűzön főzve az igazi !
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2016. ápr. 21. 06:20
A kolbászos lecsó egyszerűen elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.