Kókuszos Nutellamisu recept
20 perc
A Kókuszos Nutellamisu hozzávalói:
1 csomag babapiskóta (20-25 dkg)
75 dkg mascarpone (vagy natúr vajkrém)
25 dkg Nutella
4 ek kókuszreszelék
6 ek cukor
2 dl tej
A Kókuszos Nutellamisu elkészítési módja:
A tejet két kanál cukorral felforraljuk. Leöntjük vele a kókuszreszeléket, és hűlni hagyjuk. Közben a mascarponét / vajkrémet kikeverjük a Nutellával. A maradék cukrot kis lángon karamellizáljuk, ha már folyik, egy olajjal vékonyan kikent hideg porcelántányérra öntjük. Ha megkötött, könnyedén lecsúsztatjuk, (ezért kell az olaj) zacskóba tesszük, és klopfolóval pár isteneset rázúzunk. :) A grillázstörmeléket a mascarponés/vajkrémes-nutellás krémhez keverjük. Ha a tej kicsit hűlt, leszűrjük, és mint a tiramisunál a kávéba, óvatosan megáztatjuk benne, majd kinyomkodjuk, és egy tálba szorosan lerakjuk a babapiskótákat. (Én a megmaradt tejes kókuszreszeléket hozzákeverem a krémhez, attól függ mennyire szeretnénk, hogy kókuszos legyen) Ha a tál alja tele, vastag réteg krémet kenünk rá. Ismét egy réteg piskóta, majd krém következik. A tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel. 24 órára hűtőbe dugjuk. (Forrás: NO SALTY)
Tényleg érdemes megvárni az 1 napot, akkora érnek össze igazán az ízek.
Az eredeti recept Mascarpone-t ír, de vajkrémmel is helyettesíthető, attól függ mennyit bír el a pénztárcánk :)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: marcsika123, 2013. jan. 10. 13:04
A kókuszos nutellamisu elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.