Márványos karamellszelet recept
A Márványos karamellszelet hozzávalói:15 dkg liszt
20 dkg cukor
4 tojás
fél cs sütőpor
1 dl tej
1 dl étolaj
2 cs 3 in 1-ben kávé
5 dl tej
2 cs karamell ízű pudingpor
15 dkg porcukor
20 dkg Rama margarin
4 dl tejszínhab
A Márványos karamellszelet elkészítési módja:
A hozzávalókat (liszt, cukor, tojás, sütőpor, tej, étolaj, kávé) összedolgozzuk, közepes méretű tepsibe öntjük és megsütjük. A pudingporból 2 teáskanálnyit félreteszünk. A többi pudingot a tejben megfőzük, majd hagyjuk kihűlni. A Rama margarint a cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudingot hozzákeverjük, és a tészta tetejére kenjük. A felvert tejszínt a krémre kenjük. A 2 teáskanál pudingport 2 teáskanál étolajjal, 3 teáskanál cukorral és 1,5 dl vízzel felfőzzük. Ha már langyos, a habra csurgatjuk, és villával kicsit megcirógatjuk, hogy márványos legyen.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2013. jan. 8. 14:24
A márványos karamellszelet elkészítési módja és hozzávalói.