Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » "Kisütött vagy rántott panír" elnevezések fórum

"Kisütött vagy rántott panír" elnevezések (beszélgetés)


1 2
59. 98e28fd60a (válaszként erre: 1. - Candytuft)
2019. jan. 20. 18:03
Bodag.
58. 98e28fd60a (válaszként erre: 13. - Böce)
2019. jan. 20. 17:59
Érdekes..nálunk a pampuska az a szalagos fánk.😁
57. 401f36ab4a (válaszként erre: 51. - Ab61752c45)
2018. okt. 26. 20:06
Én valami többféle olvasmányélmény alapján szedtem elő a szürkeállományból. Volt egy cigány író, Holdosi József, a Kányák című könyvét olvastad? Saját élete alapján írta a regényt, mennyi küzdelem kell ahhoz, hogy kitörhessen, aki ki akar törni. Gyönyörűen fájdalmas történet. Na, ott sütött bodagot mindig a nagymama. Aztán persze gugliztam, hogy mi is az.
56. Nyamitörp (válaszként erre: 46. - 12d083b51b)
2018. okt. 26. 20:01
Mi is bodagnak hívjuk. Én így hallottam a szüleimtől.
2018. okt. 26. 19:52
54. Guruljka (válaszként erre: 46. - 12d083b51b)
2018. okt. 26. 19:49
Nem mondtam, hogy nem lehet! Dehogynem lehet. Csak van, aki mást hív bodagnak.
53. Smirnoff (válaszként erre: 1. - Candytuft)
2018. okt. 26. 18:21
Vakhal.
52. ab61752c45 (válaszként erre: 25. - Candytuft)
2018. okt. 26. 17:14
hát ez jó ötlet.
51. ab61752c45 (válaszként erre: 45. - 401f36ab4a)
2018. okt. 26. 17:11
én a cigány kenyeret bodagnak,de csak a könyvekből.nálunk ők is kenyérnek hívják,és persze a boltban veszik.bár amíg a "családfenntartó" a börtönben van,ahova szerintem bérletet váltott,hát ki tudja.rászólt az öregasszony a kislányra ,majd én köszönök.hát addig állj féllábon.öregasszony?egy évvel öregebb,mint én.
50. Andi.Bobi (válaszként erre: 43. - 12d083b51b)
2018. okt. 26. 17:01
Jaj, dehogy nem:) 🌺
2018. okt. 26. 16:50

Bodag szó jelentése

bodag, bodak (főnév)



Kenyérsütéskor a teknő oldalairól levakart tésztából készült vakarcs-sütemény.



Eredet [bodag < ómagyar: bodag < ősmagyar: boda (búza, főtt gabona)]


Na tessék :D

2018. okt. 26. 16:45

csak a teljesség kedvéért sok fajta bodag van,

magam részéről a tepertőset szeretem,

2018. okt. 26. 16:43
További szép estét mindenkinek!
46. 12d083b51b (válaszként erre: 45. - 401f36ab4a)
2018. okt. 26. 16:42

Én azt nem is állítottam, hogy van benne tojás, morzsa, stb.


Én azt mondtam, hogy bodagnak nevezem ezt a tojásos, morzsás maradékot. Ti mondjátok, hogy az nem lehet bodag, mert a bodag = cigánykenyér. Tőlem lehet az is, bár én a cigány kenyeret vakarónak ismertem.

Kész!

45. 401f36ab4a (válaszként erre: 44. - 401f36ab4a)
2018. okt. 26. 16:34
De attól még a bodag az a cigány kenyér és se morzsa, se tojás nincs benne, hiába vakarod :DDD
44. 401f36ab4a (válaszként erre: 43. - 12d083b51b)
2018. okt. 26. 16:30

Dehogynem :D

Bárminek bármit :D

43. 12d083b51b (válaszként erre: 40. - Andi.Bobi)
2018. okt. 26. 16:15
És akkor tessék mondani, én már ezt az innen-onnan összevakart akármit nem hívhatom bodagnak??? :)))
2018. okt. 26. 15:44
rántott semmi
41. Guruljka (válaszként erre: 32. - Globus)
2018. okt. 26. 13:59

Nahát... Kidobtad?

Én nem is tudom, hogy kezdtem el, biztos mondta valaki.


De volt ám egy idő, hogy a lisztet és a morzsát szűkebb szájú üvegből szórtam a lényegre - csak egy alátét papír kellett hozzá, kevesebb volt, ami lehullott róla. Azt vagy a papírról egyenest a maradék tojásba szórtam, vagy ment az állatkajába.

2018. okt. 26. 13:05
2018. okt. 26. 13:03

Nálunk anyukám halacskának hívta :)

Régen én is megcsináltam azt ami maradt, ízesítve. Most már nem.

38. Andi.Bobi (válaszként erre: 27. - 12d083b51b)
2018. okt. 26. 13:01
Vakaró=bodag
37. mimy63 (válaszként erre: 13. - Böce)
2018. okt. 26. 12:56
Nálunk is pampuska, és én sem tudom sajnos, mi az oka.
36. Candytuft (válaszként erre: 31. - Papája)
2018. okt. 26. 12:44
Ez is jó név. :) Igen,én is úgy sütöttem,hogy minimális volt benne a prézli. Bár már egy ideje nem sütöttem,mert duplán forgatom meg mostanság a húsokat,gyerkőc így jobban szereti.
35. Candytuft (válaszként erre: 32. - Globus)
2018. okt. 26. 12:42
No remélem jó ötletet adtam.:)
34. Candytuft (válaszként erre: 29. - 12d083b51b)
2018. okt. 26. 12:41
Leírom privibe. :)
2018. okt. 26. 12:04

azt is próbáljátok ki,hogy csak a maradék liszt meg tojás,és egy pici sütőpor,

olyan legyen mint a nokedli,kanállal kiszaggatod,és pirosra sütöd,lekvárral nagyon finom,

32. globus
2018. okt. 26. 11:56

Nem is tudom mi ez, még sosem ettem :)

Eddig ha maradt az alapanyagból, kukába ment. Ki fogom próbálni.

2018. okt. 26. 11:54

Nálunk burka a neve, vagyis a rántott hús burok.

Férjem nagyon szereti, néha kéri hogy süssek magában burkát. Ilyenkor nem készül rántott hús. Ízesíteni szoktam borssal, vagy ételízesítővel, esetleg más fűszerekkel. Lényeg, hogy ne sok morzsa legyen benne, akkor könnyű, laza és puha lesz.

30. Guruljka (válaszként erre: 27. - 12d083b51b)
2018. okt. 26. 11:42

Cigányasszony volta szembeszomszédom egy darabig. Ő mindent bodagnak hívott, amit valamiből gyorsan és olcsón meg lehetett zsírban sütni.

Tepsiben nemigen sütött semmit, talán nem volt sütője, vagy drágállotta a gázt hozzá, nem tudom.

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook