Rántott karfiolt csinálnék. Panírozás előtt kell-e valahogy fűszerezni vagy sózni a nyers karfiolt? (tudásbázis kérdés)
én a karfiol mindig félig puhára párolom leveskockás vízben, így omlósabb is.
A panírnál a tojást szoktam még ételízesítőzni, de annyi elég neki
Én szoktam "sajtos panírral" készíteni:
2 tojás
10-15 dkg reszelt sajt
2-3 gerezd fokhagyma
4 evőkanál liszt
2-3 dl tej
Ezeket kikeverem és a félig megfőzött, vagy párolt brokkolit, karfiolt belemártom és forró olajban kisütöm. :-) Nagyon fincsi más zöldséggel is. Ha "simán panírozom", akkor nem szoktam megfőzni (párolni) a karfiolt, de ez a "sajtos panír" hamarabb megsül.
A panírhoz használt tojást sózom meg ilyenkor, és a karfiolt főzővízébe is teszek.
Cukkinit, patiszont előtte sós vízben állva puhítom.
Végülis igen. De az vékony, nyilván hamarabb átsül. Szerintem ezzel olajat lehet spórolni, mert ha már elötte puha akkor kevesebb olaj is elég a sütéhez, hiszen nem az a funkciója hogy jól megsüljön. Utóbbihoz ugye el kéne hogy lepje az olaj a karfiolt, az meg elég sok mennyiségileg a mai árak mellett. Így hogy elő van főzve, elég csak fel annyi olaj, aztán abban fordítgatom hogy minden oldalát érje.
A patiszont és cukkinit is nyersen szoktam karikákra vágva panirozni és sütni. De a karfiolt valahogy mindig megfőzöm.
Egyszer szavazást is írtam ki erről. 506-an megfőzik, 48-an nem.
Ha előtte meg kéne főzni,biztos nem vacakolnék vele. De tényleg jobb ízű, ha nyersen sül.
Az egyik kolléganőmnek meséltem vagy 20 éve, hogy előtte megfőzöm. Erre ő: Ha a húst nyersen panírozod, és meg tud sülni, akkor a karfiol is.
........és igaza van.
További ajánlott fórumok:
- Mennyí ídő alatt lehet leadni az úszógumit, ha ilyen erősítéseket csinálnék rá?
- Egész nagy pulykát hogy kell fűszerezni hogy átjárja rendesen?
- Ha csinálnék csoki kelyhet, mit rakhatnék bele? Nyáron fagyit, de télen? Esetleg kihűlt pudingot?
- Takarítani kellene, de mindent csinálnék csak azt nem. Nem...
- Szerecsendióval mit szoktál fűszerezni?
- Másfél éves picur képeiből összeválogatva csinálnék egy kis videót.Milyen zenét csatolhatnék hozzá, ami azért a gyerekkort tükrözi?