Egész nagy pulykát hogy kell fűszerezni hogy átjárja rendesen? (tudásbázis)
Legközelebb pácold így:):)
:)No igen, cukrász ne nyúljon húshoz:)
De volt egy másik "egyszeri asszony" is, akitől a férje megkérdezte az asztalon bűzlő csirke láttán, hogy mivel töltötte meg.
Semmivel - felelte, már meg volt töltve:)
Valószínű Floridában más hagyományai vannak a Thanksgiving Turkey projectnek, arra még nem jártam -egy barátom Washingtonban szintén beáztatja -írta tegnap.
Van aki gesztenyével, fenyőmaggal meg más töltelékekkel töltik ki az állat hasában tátongó űrt - a fecskendőben, meg kérdés mi van:)
Egy joint lehet jobban passzolna elsőre, mint rögtön kemény szúrással kezdeni:)
Király!Erről beszélek, hogy nem ültetjük a madarat egy pácleves jacuzziba, hanem a saját levével locsolgatjuk.
Mondhatnók - hadd főjjön a saját levében:)
A rozmaring nem is rossz ötlet, a foghagyma pedig kiváló kombinációnak tűnik, gratula.
Ha hétköznap kotyvasztok pulykát - persze csak pár testrészt, nem az egész jószágot - akkor először besózom, megfűszerezem tárkonnyal és almával együtt párolom, amíg meg nem puhul, majd megsütöm és finis.
SZia!
Ez erdekes, itt nalunk maskeppen gondolkodnak errol a kerdesrol.
Itt pacolnak, fuszeres oldatba helyezik a pulykat es annam hagyjak allni 18-24 orat.
Sot van olyan is aki fecskendovel , izesiti.
A "karácsonyi" pulykát nem fűszerezzük agyon - nem úgy mint mediterrán és provance-i kollégáit, akik mazsolás, borókás és szerecsendiós pakolást is kapnak - az amcsik szegfűszeget meg csillagánizst is tolnak mellé, amit valamelyik lerohant harmadik világbeli országból loptak...
Fél kilónként 20-25 perc sütési idővel célszerű számolni.
Ami kell hozzá az só, bors, szalonna vagy vaj,citromlé.
A pulykát egészben NEM PÁCOLJUK!!! - nem is lehet, az sem tiszta aki befektetne egy ötkilós jószágot egy pácfürdőbe...
A pulykát bedörzsöljük alaposan sóval, borssal, citromlével,vajjal - vagy szalonnabőrrel( ezzel be is fedhetjük, mert jól mutat és finomabb is mint a tehénkrém)
Alufólia alatt kezdjük el először párolni - én tennék alá vörösbort is - ezzel a szafttal kell locsolgatni, azaz ami kijön belőle és alul forr a tepsiben azzal öntjük nyakon.
Ez a beinjekciózás kissé aberrált dolog, legalábbis nem sok séf van e világon aki egy döglött pulykát páclével vakcináz - azt hagyjuk meg a vörös húsoknak.
A mellét a száraz hússzövet-szerkezet miatt célszerű szalonnával borítva sütni - nem kímélő táplálék de megéri.
További ajánlott fórumok:
- Nem hízik rendesen a kisbabám! Átlagban 120-140 ml eszik egy kajáláskor! Most 3 hónapos, és 3 hetes. Mit csináljak?
- Rántott karfiolt csinálnék. Panírozás előtt kell-e valahogy fűszerezni vagy sózni a nyers karfiolt?
- Szerecsendióval mit szoktál fűszerezni?
- Ha grillcsirkét csinálok, mivel kell fűszerezni, hogy ugyanolyan finom legyen, mint amit a grillcsirkéseknél lehet kapni?
- Mikor kezdted el a gyermeked ételét ugyanúgy fűszerezni, mint magatoknak?
- Mivel fűszereznétek a kukoricás pulykaragut?