Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ha grillcsirkét csinálok, mivel kell fűszerezni, hogy ugyanolyan finom legyen, mint amit a grillcsirkéseknél lehet kapni? fórum

Ha grillcsirkét csinálok, mivel kell fűszerezni, hogy ugyanolyan finom legyen, mint amit a grillcsirkéseknél lehet kapni? (tudásbázis)


2008. nov. 30. 21:29

Igen én is ettem már íztelen csirkét, de ami az Eurocenter előtt van az nagyon nagyon finom, csak drága mert 1400 egy egész csirke!

De most már én is otthon csinálom!!! :))

2008. nov. 30. 19:32
Amiket a grillcsirkéseknél lehet kapni, nem jók... :-/ Én legalábbis a házit jobban szeretem.
2008. nov. 30. 17:01
Kipróbáltam a paprikás sóval való bedörzsölést tényleg szép színe lett!! NA meg isteni finom :))) egyszerűen imádom a grill csirkét!!! ÉS még csak nem is hízlal!!!!
14. Napra_forgó (válaszként erre: 12. - 5b3ed71e62)
2008. nov. 25. 15:12

Az jó. :)

Elvileg nekünk is van, csak nincs meg minden alkatrésze. :o(

Egyébként szerintem a legegyszerűbb, a kész fűszerkeverékkel csinálni. :o)

2008. nov. 25. 10:25
Én úgy szoktam,hogy félbevágom a csirkét(hosszába)só,vegeta a belsejébe majoranna meg egy kanál vaj vagy margarín.Alufóliát megkenem olajjal,beletekerem és így sütöm 45-55-percet.Utánna kicsomagolom és még pirosra sütöm.Nagyon fincsi...
2008. nov. 25. 10:13

szerencsére van grill sütőm, amibe forog a csirke :)

De kipróbálom majd ezt a sóágyas megoldást is mert kiváncsi vagyok arra is! :)

11. Napra_forgó (válaszként erre: 10. - Kalmár Edit)
2008. nov. 25. 10:13

Ha sóra teszed, nem kell fűszerezni, elég, ha megmosod kívül-belül...

Isteni finom.

10. Kalmár Edit (válaszként erre: 9. - 5b3ed71e62)
2008. nov. 25. 10:00
Hidd el finom lesz és egyszerű. Ha nincs grillsütőd, akkor a tepsibe elterítesz 1 kg. sót és arra fekteted a csirkét. Gyönyörű pirosra megfog sülni.
9. 5b3ed71e62 (válaszként erre: 7. - Kalmár Edit)
2008. nov. 25. 09:58
Köszönöm :)
2008. nov. 25. 09:56

Hát én ezt mág nem hallottam, de elképzélhető már minden...:(

Azért is szeretnék otthon sütni, mert az olcsóbb is meg tuti jó csirkéből készül :))


Csak nem merem a grillcsirkést megkérdezni, mert hülye lenne elmondani...

7. Kalmár Edit (válaszként erre: 2. - 5b3ed71e62)
2008. nov. 25. 09:55
Én dolgoztam ilyen helyen. A sóba tettünk egy kevés őrölt pirospaprikát és azzal dörzsöltük be kívül-belül. Nagyon finom volt.
2008. nov. 25. 09:54

Vegyél egy csirkét pácold és 3-4 órát hagyd pácolódni, azután tölts meg egy sörösüveget melegvízzel húzd rá a csirkét (nem fog eltörni) tedd tepsire és a sütőbe jól süsd meg (1-1,5 óra) eleinte magasabb lángon, majd közepesen. A tepsibe pótold állandóan a vizet, mert másképp füst szaga lesz (odasül)

Pác: kicsi só, delikát, bors, foghagyma (törve) és jó sok mustár, meg mindenféle más fűszer amit jónak látsz. A mustártól szép pirosra sül és igen pikáns íze van.

2008. nov. 25. 09:53
A fiam nagyon szereti s mindennap megenné. A közértben lehet kapni "sült csirke" feliratú, piros zacsekba port és azzal dörzsölöm be és egy-két órát szoktam állni hagyni. Majd zsírba teszem tepsibe, fóliával letakarom és egy kis idő (kb. fél óra) leveszem a fóliát és ropogósra sütöm. Isteni ize van és tényleg olyan amit a csirkésnél veszel. -ahány ház, annyi szokás-
2008. nov. 25. 09:48
Miért? Az tényleg finom? Nem szoktam venni, mert hallottam, nem friss húsból készítik, így olcsón jutnak hozzá az alapanyaghoz.
2008. nov. 25. 09:48
Elsősorban só, de én vegetát szoktam rászórni, meg őrölt feketeborsot.
2008. nov. 25. 09:46

Úgy tudom só meg majoranna kell hozzá, esetleg ezenkívűl még mi kell???


Köszönöm előre is a segítségeteket!

2008. nov. 25. 09:45
Ha grillcsirkét csinálok, mivel kell fűszerezni hogy ugyan olyan finom legyen mint amit a grillcsirkéseknél lehet kapni?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook