Igazán jó grillcsirke! (beszélgetés)
Egy tepsibe öntöd a kiló sót, ráteszed a belsejében megízesített csirkét és hagyod sülni :)
Semmi más dolog nincs vele :D
Ha igazán finomat akarsz, akkor a sóágy után, ami bejön, kétféle van még, ami finom és gyors is.
Az egyik, amikor egy sörösüveget félig megtöltesz meleg vízzel és ráhúzod a csirkét, sózva, fűszerezve, egy vékony tepsibe rakod az egészet és szépséges lesz a végére.
A másik, amikor a mellénél kettévágod az egészet, ezt "vasalt", vagy ördögcsirkének hívják, befűszerezed alaposan és a belsejével lefelé egy olyan tepsibe teszed, amiben van rács, vagy a sütő rácsára és alá egy tepsit raksz, hogy nem a sütőbe csorogjon a finom pecsenyelé :D
Ami kifolyik belőle, azzal a végefelé érdemes megkenegetni, csodásan piros és finom ropogós lesz :D
Szia!
Nekem ami eddig a legeslegjobban bejott es mindenki megnyalta a10 ujjat az a Sthaljuci "vilag legjobb sultcsirkeje" c. Nem sok elokeszulet kell es naggggyon finom!
Tényleg ropogósra sül a csirke a sóágyon, sima gázsütőben is. + fűszert tehetsz a csirkére ill. bele pl. a hasába egy ágacska rozmaring és egy-két gerezd fokhagyma
Szeretem így készíteni a csirkét, nekem így lesz a legropogósabb a bőre.
Itt kérdezd meg! Hétpróbás háziasszonyok oldala!
Sziasztok! Két kérdésem lenne grillcsirkével kapcsolatban: 1., Gázsütővel lehet igazán jó grillcsirkét csinálni? Mert lehet nem pirul annyira meg a csirke. Nem fölülről jön a meleg.
2.,igaz az, hogy 1 egész csirkéhez 1 kg só elég és semmi fűszer, olaj nem kell alá/hozzá?
További ajánlott fórumok:
- Debrecenben szeretnék igazán jó nőgyógyászt találni
- Szerintetek bele tud szeretni egy huszonéves lány egy 40 évvel idősebb férfiba? És a férfi a lányba beleszerethet úgy igazán?
- "Egy igazán szerelmes férfi soha nem lépne félre". Ki mit gondol erről az állításról?
- Mit gondolsz arról, ha egy nő nem igazán végez házimunkát, inkább dolgozik, karriert épít?
- Ha grillcsirkét csinálok, mivel kell fűszerezni, hogy ugyanolyan finom legyen, mint amit a grillcsirkéseknél lehet kapni?
- Hol lehet Budapesten igazán finom grillcsirkét venni?