Első kirándulás az oviban (beszélgetés)
Igen, nagyon sokféle szülő van. Én láttam olyat is, aki a 4. után volt sík ideg, a másik 3 már nagy volt, és valahogy elfelejtette milyen egy kicsivel...
De alapból lazulni kéne. Ez lenne a normális és az egészséges féltés persze.
Nyugi, nem lesz semmi baj.
Vigyáznak rájuk.
Mi is vittünk 38 gyereket 3-an, moziba, bàbszinhàzba, kirándulni,
Soha nem történt semmi baj.
Élményekkel jön haza.
Szia ! Ne aggodj ! A kislanyom kiscsoportos, mar oket is viszik mindenfele. Havonta jarnak busszal konyvtarba, kiallitasokra, kulonbozo gyerek programokra. Par het mulva nekik is lesz hasonlo programuk mint nektek a vadaspark.
Nem kell aggodni, minden rendben lesz. En sosem aggodtam azon hogy busszal viszik oket mindenfele. Bar elso alkalommal megbujtam volna a konyvtar mellett de nem aggodasbol csak kivancsisagbol hogyan viselkedik. Mindig elmenyekkel jon haza. En szuper dolognak tartom hogy viszik oket.
Természetes az aggódásod. Viszont muszáj engedni őket.Szerencsés voltam, mert 90 %-ban kísérhettem őket.
Majd hatalmas élménnyel tér haza, hogy a társaival milyen jól érezte magát. :)
Majd írd le, hogyan sikerült.
Januárbam volt 5 éves az enyém és szintén “szeleburdi”, én csak eszetlennek mondom.
Voltak
- bábszínházban többször, gyalog,
- erdei iskolában busszal,
- több utcányira egy játszótéren gyalog
- városnéző kisvasutazni,
- állatsimogatóban,
- állatmenhelyen,
stb.
Nem volt gond egyszer sem. Ilyenkor az óvónők is még jobban figyelnek. Megvan a stratégia, hogy hogyan kísérik őket. Mindenki fogja egy másik kezét, hátul megy a végén egy felnőtt és elől egy. A közepén a harmadik majd tudja terelni őket. 23 gyerek nem vészes.
Hidd el, ilyenkor a gyerekek is jobban viselkednek. A vadasparkban meg szintén van személyzet, aki fogadja, kíséri őket és megmutat, elmagyaráz mindent. Ők is figyelnek rájuk.
Sajnos mi szülők amíg élünk, aggódunk 🙈🙈🙈
Minden rendben lesz 🙏🙏
Ne aggódj! Nagy élmény lesz a gyereknek! Örülj hogy ilyen óvónénik vannak, sajnos ma már nem ez az általános.
Biztos nagyon fognak figyelni a gyerekekre!
Amit te tehetsz, adj a gyereknek szendvicset, valami nagy adag rágcsát, amit a többiekkel együtt elrágnak, csomagolj bőven innivalót, adj rá kényelmes ruhát, cipőt, gondoskodj fényvédelemről és rovarriasztóról.
További ajánlott fórumok:
- 5. osztályos kirándulás
- Első osztályosok kirándulása!
- Első napok az oviban...anyukák, ti hogy vagytok?
- Első napunk az oviban ! Nektek milyen volt?
- Te miben mennél az első randira, ha a hegyekbe tervezitek kirándulást?
- Mivel csökkenthetném kisfiam állandó arcüreggyulladásának gyakoriságát? A betegség utáni első pár nap után az oviban minden kezdődik elölről