Első napunk az oviban ! Nektek milyen volt? (beszélgetés)
Sziasztok!
Gyors helyzetjelentés :) Tegnap még együt voltunk bent a csoportba és már láttam a változást,barátságosabb lett.Ma pedig egy órára ottmaradt és szuperül elvolt , semmi sírás :) Apróbb zökkenők vannak de ehhez több idő kell hogy változzon.Holnap délelőtt beviszem és ebéd uán megyek csak érte.Hétfőtől próbáljuk az ottalvást.
Az ablakból integetés az működik nálunk is :)
Mi tegnap voltunk először.
A kislányom bölcsibe is járt. Már egy hónapja készültünk rá, mindenkinek elmondta, örült neki.
Aztán reggel mikor látta, hogy pakolok a szatyorba, megszeppent és azt mondta, hogy inkább nem menne.
És ugye nem hagysz ott??? :(
Amikor bementünk diszkréten pityergett, mert ugye már nagylány.
Ő nem éhes, pedig már hajnalban kopog a szeme. :)
Megbeszéltük ha kimennek az udvarra, elugrok haza, mert ott lakunk egy köpésre.
Elintéztem még egy-két dolgot, és sajna fél 1-re értem vissza.
Legnagyobb meglepetésemre az óvónők azt mondták, hogy alszik.
Mikor mentem érte, ott állt az ablaknál és várt.
Úgy sajnáltam szegényt.
Nagyon megdícsértem, elmondtam, hogy voltam már itt, de aludt.
De holnap már nem szeretnék jönni, útközben ez volt a téma.
Nagyon más mint a bölcsi, kíváncsi leszek tanul-e olyan sokat itt is?
ezt könnyű mondani :)
hisz ez ösztönös!!!
ő nagyon közvetlen, gyorsan ismerkedik, bár nem tudom ez egy oviban sok gyerke közt hogyan fog működni....
Hát igen itt 22 vannak kb én soknak tartom, de az van előttem mi is voltunk ennyen,és hát én sem lettem egy hülye gyerek.....:-)))))
Mi holnap kezdjük az ovit,a kisfiam már nagyon várja.
Mi jártunk bölcsibe is,bár a nyáron nem,de remélem egy pici előnyt jelent,hogy járt már közösségbe és remélem jobban megy a beszokás.
Szia!
Nagyon várom a beszámolódat.
Ezt nagyon jónak tartom , hogy rövid a beszoktatás.Nálunk elvileg addig tart amíg a gyerek igényli...ennek is megvan a jó oldala.
Viszont én ismerem Lillát és tudom , hogy nagyon sokáig igényelné,hogy mellette legyek...nem szeretném ha azt hinné hogy az a "normális" hogy anya is vele van az oviban.
Sziasztok!
Mi is csak elsején mehetünk,de már vittem többször az oviba,beszoktatásra.Alig bírtuk hazahozni a férjemmel,2 órákat játszott a gyerekekkel,tetszett neki..nagyon várja,csak én féltem.
Mert Ő is kis érzékeny,ha hangosabban rászólnak elsírja magát:(
Szia!
Mi holnap megyünk és ígérem írok majd én is! Örülök, hogy van kivel megbeszélni az élményeket! No meg a tapasztalatokat!
Leventém nagyon várja már a holnapot! Kíváncsi leszek, mi benn maradhatunk először és utoljára:-) szeretnék képelni is kicsit. Így, hogy még senkiről nem tudunk semmit, ha lehet.
Holnap írok...
Szia!
Köszönöm megnézlek Benneteket :) próbáltam hasonló fórumra rákeresni de nem jól ezek szerint .
Szia, jó nektek, nálunk a legkisebbek csak elsejétől mennek. Szóval holnapután lesz az első napunk. A lányom júniusban múlt el 3 éves és nálunk ő a nagytesó. Nagyon várja, tetszettek neki a bemutató foglalkozások is.
Egyből a mélyvízbe dobjuk, semmi beszoktatás. Elkísérjük és ottmarad ebéd utánig - ez a terv. Fél napra irattam be, de őt ismerve lehet, hogy nem akar majd hazajönni... Nagyon szereti a gyerektársaságot, rengeteget beszél és nem érzi elveszettnek magát akkor sem, ha nem mi, a szülei vigyáznuk rá. Meglátjuk.
Van egy 3 nappal idősebb kis barátja, akivel fél éves koruk óta együtt cseperednek, de ő csak jövő héttől megy. Lehet, hogy jobb is így, talán hamarabb összebarátkozik a többi gyerkőccel, ha Bendi nincs ott.
Jut eszembe: Te adsz nekik vmilyen immunerősítőt? Én már egy ideje itatom vele a C vitamint, vettem egy immunerősítő lekvárt és nézegetek még egy port, amit az egyéves kistesónak is adhatnék.
Szia!
Nem egyszerű a döntés sajnos.A 2 nagyobbam még Pesten járt oviba (ill. az 5 éves lánykám Pesten kezdte és 3 hónap után költöztünk vidékre)ott ugyemlékszem 28-30-an voltak egy csoportban.Itt 10-12-en.Én ugy látom , hogy ha kevesebben vannak jobban tudnak velük foglalkozni akár ha kell egyenként is ha valamelyik gyereknek nagyobb szüksége van rá.
Mennyira barátkozós a Kisfiad? Mennyire bírja a változást? Ha esetleg egyik ovi nem tetszik valamiért átíratnád másikba?
Sziasztok :)
Van már egy hasonló fórum, hónapok óta tartjuk egymásban a lelket, és készülünk az ovira :)
(a kisfiam csak 6-án kezd, de a fórumban van akinek már megvolt az első napja)
szia! mi majd csak most megyünk oviba, bár a kisfiam áprilisban volt 4 éves. Igaz még be sem írattam oviba, mert vacilálok két ovi közt . mi egy faluba lakunk, de itt nincs ovi.A két szomszéd településen van. Az egyikben vagy 13 gyerek van, odajárt a nagylányom is, oda nekem kellene áthordanom,ami havonta 4-5000ftomba kerülne, de most nekünk kellene ez az összeg is, hisz a lakáshitelünk 123 000re ugrott, ez nem lenne olyan kötött ovoda, ide akkor vittem hoztam a gyereket amikor akartam.
A másik oviba pedig a falugondnoki busz viszi a gyerkeket, és hozza. Ebbe jártam én is annó, de valahogy annyira idegennek tűnik, pedig most újították fel ezt is totál. Itt kb 45 gyerek van 2 csoportban. Egyszerűen nem tudok dönteni, pedig a lúrkó már menne oviba, naon várja,aztán majd kiváncsi leszek hogy fog rá reagálni.
Túl vagyunk az első ovis napon.Lilla nagyon várta, tavasz óta ( beíratás) nagyon sokat meséltem Neki róla + van egy 5 éves ovis Nővére is akit ugye minden reggel és délután együtt hozunk viszünk az óvodába. Lilla nagyon várta már , örömmel ment ill. futott be.:)Elég barátkozós , de nem beszédes a csajszi.Viszont a nyáron jó sokat változott.A tesók-barátok között ment a "hagyjál békén" "Ne játsz vele mert ez az enyém" stílusú mondóka.Amiből rá is ragadt, persze az ember próbálja jó útra terelni,megmagyarázni , de nem mindig sikerűl sokadszorra sem és ez ma is előfordult a leendő kispajtásokkal.
Ami a mai napban a legnagyobb nehézséget okozta és remélem gyorsan változik majd egy kicsit , hogy nagyon gyorsan megsértődik és sírva fakad az apróbb dolgoktól is.
Szval hiába a harmadik ovisom de mégis mindhárom gyerek annyira más, egy kicsit aggódom a továbbiakon.
A jó hogy holnap is szeretne menni és alapjába véve tetszett neki.
Ha Ti is most kezditek az ovit, az első napokat élitek meg akkor szivesen beszélgetnék Veletek a hasonló nehézségekről és persze az örömökről:)
További ajánlott fórumok:
- Nektek elsőnek sikerült a KRESZ vizsga?
- Nektek mi az első szempontotok egy fogyás módszernél?
- Első napok az oviban...anyukák, ti hogy vagytok?
- Nektek meddig van/volt oviban a gyerkőc? Tehát hány órakor mentetek be és mikor mentél érte?
- Nektek is többet van otthon az ovisotok, mint az oviban?
- Óvónéni vagyok, és ötleteket gyűjtök! Milyen ajándékot készített az oviban csemetétek karácsonyra nektek?