Kinek van több esélye a gyerekhez? (beszélgetős fórum)
Ideges szülők, anyukák bárhol előfordulnak sajnos, a rossz gazdasági helyzet meg ezt csak fokozza :S
Egyébként én sem veszek meg a gyereknek minden nyalánkságot, nem célom a szuvas fog, elhízás és diabétesz. Persze nem is úgy nevelem, mint egy kutyát, hogy nasival jutalmazom-fegyelmezem. Szóból ért az ember, még ha kicsi is, de azért ki kell eléjük tűzni célokat, motiválni kell őket, mondjuk nem édességgel.
Nem ket eve , es nagyon sokszor lattam hogyan van banva iletve elbenva a gyerekekel !
Turelmetlen anyukak kik hisztisen rangotjak a gyerket .
Jatszotere leordito mamak hol nem hianyoznak brutalis kifejezesek stb.
Repkedö karomlasok a gyerek cimere a közismert strandokon.
Pl . gyerek kert valami finomsagot pl. buktat akkor rakerdesztek a szulök hogy jol es viselkedett? ez nem M.on volt ahanem egy EU nagyvarosaban levö vasarlasi köszpont.
Termeszetesen reagaltunk ra mivel itt a kicsit finomab kajat nem kell kierdemelni.
A 104-es hsz-ban válaszoltam
De most döntsd már el, hogy ketten vagyunk vagy egyedül vagyok kettő? :D
Látod,a kettőnek nix annyi lisztje mint neked:-) :-)
Köszi.
Szétoffoltuk a topikot, a szokásos nick miatt :S
Szóval térjünk vissza a témához!
Fórumindító! Tégy úgy ahogy anno a 29-30. hsz-ban írtam és amit a 108-ban írt egy fórumtárs!
omg :)
Van törvény róla, létezik a közös felügyelet.
De, be van tiltva, és a gyerekbántalmazókat igen szigorúan büntetik.
Apának is szokták ítélni.
Mikor jártál te erre? még a háború előtt? :DDDD
Nem irtad meg, hogy hol élsz, de legyél bárhol is, tegyél meg magadnak egy szivességet és beszélj egy helyi családgondozóval/ügyvéddel/jogsegély szolgálattal és tisztázd előre, amit lehet. Sajnos a szabályok még az EU-n belül sem egyformák, már ha itt vagy persze. Még akkor sem olyan nyilvánvaló a szituáció, ha a gyermeked magyar állampolgár lesz (pld. Nagy-Britanniában a gyermeked nem lesz automatikusan brit állampolgár csak mert ott született), hiszen az adott ország törvényei vonatkozhatnak rá és ezek nem mindig támogatják, azt akit kellene. Hoznék erre egy példát:
Barátnőm lett állampolgár, aki mikor megszülte az első gyermekét, már évek óta élt Angliában. Gyermekeinek apja még nigériai állampolgár volt akkor, nemrég lett brit. Sohasem voltak házasok. A kapcsolatuk nagyon korán megromlott az ex-párja brutalitása miatt. Annak ellenére, hogy ez jól le volt dokumentálva, hiszen a pld a rendőrségnek kellett őket átmeneti szálláson elhelyezni + többször feljeletette a fickót, a barátnőm nem viheti ki a gyerekeket az országból az ő engedélye nélkül - még Lettországba sem, pedig mind a két gyerek lett állampolgár. Csak hab a tortán, hogy a barátnőm dolgozik és eltartja magát és a gyerekeket, míg az ex jónéhány éve nem dolgozik és a jelenlegi párja tartja el, de a felügyeleti jogot 50-50%-ban kapták. Sajnos nem ez az egyetlen ilyen történet, amiről hallottam.
Természetesen nem mindig sülnek el a dolgok ilyen rosszul, de én azért jól átgondolnám mielőtt családalapításba fogok valakivel. Ismerd meg őt, ismerjétek meg egymást egy kicsit jobban, és inkább csak utánna fogjatok babázásba, ha ilyen komoly a tét.
Bocs.látom nemtudjátok összerakni.
Tudhattam volna....
Nah.pá.Így értelmetlen koptatni az ujjak is.Elmém meg nem eddzitek silánysággal.:-)
Ismétlés a tudás anyja.
Írtam még párszor:-)
Egy nickem van, de remélem azért még lehetek sikeres ember :D
Mellélőttél
Nem Torgyántól hallottam, egy régi proftól, sőt a főnökeim is mondogatták. Egyébként őt nem ismerem, icike-picike kislány voltam akkor amikor ő sztárügyvéd vagy minek vallotta magát.
De ettől függetlenül a mondás még igaz.
"Bíz'a, kár volt, inkább illemet tanulntál volna helyettem:-)"
na, ezt most hogy értsem? Azt várod bárkitől, hogy helyertted tanuljon bármit? Vagy esetleg vértolulásod van?
Mert te írtad? Kacag a májam :-)
Látom, figyelsz a Torgyán papára.Én is csípem :-)
Na ebből látni a vértolulást:-)
Mindíg a nekem írtnál jön elő:-) :-)
További ajánlott fórumok:
- Ha születéskor megnevezem az apát, de ő nem akarja ezt a babát, lesz joga a gyerekhez később?
- Aki nehezen talál munkát a rossz képességei miatt, hol van több esélye?
- Ha hétvégén felhívom a háziorvost akkor is kijönnek a gyerekhez, vagy csak hétköznapokon?
- Hogyan lehet hogy a páromnak joga legyen a gyerekhez és hozzám is?
- Éjszakai ébredés a gyerekhez
- Állásinterjú végén meg lehet kérdezni, hogy mennyi esélyem van a többi pályázóval szemben?