Kínai sertéshús tojásos rizzsel recept
A Kínai sertéshús tojásos rizzsel hozzávalói:200 g rizs
350 g szűzpecsenye
2 tk kínai ötfűszer-keverék
25 g étkezési keményítő
3 tojás
25 g barna cukor
2 ek olaj
1 vöröshagyma, apró kockákra vágva
2 gerezd fokhagyma
100 g sárgarépa, kockákra vágva
1 piros paprika, kockákra vágva
100 g zöldborsó
15 g vaj
só
bors
A Kínai sertéshús tojásos rizzsel elkészítési módja:
1.A rizst megmossuk. Majd enyhén sós vízben megfőzzük. Leszűrjük. 2.A szűzpecsenyét megmossuk, szárazra töröljük, vékony szeletekre vágjuk. 3.Az ötfűszer-keveréket elkeverjük az étkezési keményítővel, 1 tojással és a cukorral. A húst hozzáadjuk, és jól összekeverjük. 4.Az olajat felforrósítjuk egy wokban. A húst benne ropogósra sütjük, majd kivesszük, és melegen tartjuk. 5.A wokba tesszük most a hagymát, paprikát, sárgarépát, zöldborsót és a zúzott fokhagymát, és 5 percig sütjük. 6.A húst visszatesszük a wokba, a rizst is hozzáadjuk, és további 5 percig sütjük. 7.A megmaradt 2 tojást felverjük, sózzuk, borsozzuk. 8.A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk, majd hozzáadjuk a felvert tojásokat, és egy omlettet sütünk. Az omlettet vékony csíkokra vágjuk, és a rizses húshoz keverjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2016. jan. 14. 07:58
A kínai sertéshús tojásos rizzsel elkészítési módja és hozzávalói.