Grillezett gomolyasajt rozmaringos madársalátával recept
A Grillezett gomolyasajt rozmaringos madársalátával hozzávalói:1 személynek:
15 dkg gomolyasajt
2 marék madársaláta
10 szem koktélparadicsom
8-10 db fekete olívabogyó
1 szál friss rozmaring
olívaolaj
csipet só
A Grillezett gomolyasajt rozmaringos madársalátával elkészítési módja:
Az olívabogyót apróra vágva kis tálkába rakjuk, és meglocsoljuk 1 teáskanál olívaolajjal. A tetejét egy szalvétával lefedjük, és 3-4 percre betesszük a mikróba (lehet serpenyőben is sütni, de úgy eléggé spriccel a bogyó magas víztartalma miatt). Az így kapott ropogós törmeléket félretesszük hűlni. A rozmaringot apróra vágjuk, és 1 evőkanál olívaolajjal és 1 csipet sóval összekeverjük. A salátát a tányérra halmozzuk, a kettévágott koktéparadicsomokat a tetején elrendezgetjük, majd az egészet meglocsoljuk a rozmaringos olajjal, és megszórjuk a sült olívával. Ha mindezzel elkészültünk, jöhet a sajt! Mindig hagyjuk utoljára, mert csak melegen finom igazán! Mindkét oldalát lisztbe forgatjuk, és forró serpenyőben vagy grillsütőben pirosra sütjük. Végül a saláta mellé helyezzük, igény szerint pirítóssal tálaljuk.recept: Gratzeran
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2016. jan. 13. 07:50
A grillezett gomolyasajt rozmaringos madársalátával elkészítési módja és hozzávalói.