Ki kapta már meg kézbesítőtől a nyugdíját? (beszélgetés)
Sziasztok!
Bankszámlára kapott valaki nyugdíjat ma már? Köszi a választ
Üdv!
Állítólag január 9-én azaz ma utalják a nyugdíjat. Az eddigi megszokás az volt, hogy mindig 12-ig kellett megérkezni a számlára...kivétel ha az hétvégére esett. A neten a különböző oldalak, amik a nyugdíj utalással foglalkoznak, eddig mindig azt a napot jelölték meg, amikor a számlán kell lenni. Tehát mindig 12-e volt, és ha az mondjuk szombatra vagy vasárnapra esett, akkor előtte való munkanap volt az érkezése. És most mi van? Minden hivatalos oldalon (még a MÁK-nál is!) az van kiírva, hogy januárban 9.-én utalják....pedig ez csak 10.-én lenne indokolt a vasárnapra eső 12.-e helyett! Viszont oda van írva az is, hogy csak másnapra írja jóvá a bank. Ezt meg lehetetlennek gondolom, hiszen minden elindított utalást (ha az "nyitvatartási" időben van) max 1 órán belűl jóvá kell írniuk!!! Lehetséges, hogy rossz időpontokat írtak fel a különböző oldalak? KAPOTT MÁR MA VALAKI NYUGDÍJAT A SZÁMLÁJÁRA?
Köszi!
A mamámnak számlára utalnak, de ha postás hozná is tuti megkérdezné tőle.:)
Illetve, ha van ilyen kézbesítési rend, akkor nem is kérdezgetne, csak adott napon túl.
Amikor még új dolog volt a telón keresztüli kérdezés, felmérés erről, arról, én is felvállaltam a válaszadást.
Azt mondja: gyorsan kérdez, hogy ne raboljon el tőlem sok időt.
- szerintem a lakosság mennyi %-a szed gyógyszert. Válaszolok. Nagyon ügyes!! mondja ő
- következő kérdés szintén ebben a témában. ragyogó, dicsér ismét a kérdező
- a napnak melyik szakaszában üres a lakásom!!!!
De könyörgöm, ez hogyan jön most ide???? Abban a percben lecsapta a telefont!
Azóta egy kicsit fenntartásokkal fogadok minden olyan kérdést, amely ennyire személyes dolgokat firtat. Különösen, ha azt sem tudom, ki kérdezi. Bocsánat!
Szeretnék helyesbíteni, nincs általánosan 2-3 nap, adott postától függ, egyszer magyarázta a postás, de nem érdekelt igazán, ezért nem jegyeztem meg, lényeg, hogy azon a napon kézbesít, ami az éves értesítőn alá van húzva.
Ezért a Fórumnyitónak a válasz: én még nem kaptam meg, majd 13-án fogom kapni, mert a mi postánknál így döntöttek, hogy akkor tudják beilleszteni az illetékes postás menetrendjébe (vagy valami ilyesmi).
Mától már viszik házhoz a nyugdijat, az elsőnaposok ma kapják.
Info a postától származik )
OFF - Bocs.
Persze, hogy töröltem, mivel nem az a kérdés, hogy a számlások mikor kapták, te meg azt linkelted. Értő olvasás javasolt. Az a kérdés, hogy akiknek a postás hordja, azok megkapták-e már? A fórumnyitó szerintem tisztában van az utalások időpontjával is, hiszen írja is, hogy kártyások 3-án... Látszik, hogy mindenhez van egy hasznos linked, de láthatóan nem mindig válasz arra, amit épp kérdez valaki.
Törlésre került a nyugdíjkifizetéssel kapcsolatos fórumok hivatkozása...
Akkor elmondom, begépelem neked külön:
A nyugdíjakat minden hó 12-én folyósítják, ezt követő 2-3 napban viszi a postás.
December hónapban 3-án folyósítják, ezt követő napokban viszi a postás.
(gondolom, hogy a nyugdíjasok vásárlóerejét növeljék karácsony előtt)
Sok sikert!
További ajánlott fórumok:
- Rokkantnyugdíjasok, megkaptátok már a 13. havi nyugdíjat?
- Tudtátok, hogy a kézbesitő az ajánlott levelet 580 Ft-ért hozza ki újból?
- Érdemes-e a munkaügyi bírósághoz fordulni miután a rokkant nyugdíjat elvették másodfokon is?
- Mennyi nyugdíjat kaptok? Mennyi szolgálati idő után?
- Meghalt édesanyám, szeretném tudni, hogy a novemberi nyugdíjat utalják e még a számlájára?
- Akik nyugdíjat várnak... ti kaptatok már sms-t?