Rokkantnyugdíjasok, megkaptátok már a 13. havi nyugdíjat? (tudásbázis kérdés)
Sziasztok!
Nos én 19 éves voltam mikor leszázalékoltak.
Most 30 éve már hogy véglegesen rokkant vagyok.
Köszönhetően egy agyrémnek most újbol OSZIT várom.
Talán azt gondolják hogy jött az új kormány és csodát tett mert egészséges lettem.
Falott 4 -l operáltak, vagyis 4 féle szívrendeleneséggel, most újabb szívműtét kellene,ez melett 2 gerincsérv stb..
Mégis tudom hogy úgy ki vágnak majd mint a szart
Miért is, mert kell a pénzünk az államadosságra amit ellopkodtak honatyáink és ebben minden kormány egyforma!
Itt egy teljesen új kormányt kéne felálítani talán egyetemistákból,közalkalmazottakból, nyugdíjasokból, vagyis belőlünk, és mi sarcolnánk meg a rajtunk meg gazdagodottakat.
Mit szólnának ők akkor?
Mindenhol van sajna korrupció még a parlamentben is.
Na ennek is isszuk a levét.
ismét elmondom, hogy ma már nem százalékolnak le boldog boldogtalant, komoly betegségnek kell a háttérben lenni a harmadik csoportos besoroláshoz is.
érthető?
persze így nem lehet pufogni.
Hidd el akik dolgoznak,sokkal többett kapnak mint a rokkantnyugdíjasok.El tudod te képzelni milyen megélni havi 30-40 ezer forintból?
A rokkantnyugdíjasoknál nincs létminimum,minimálbér.
Amennyi időt ledolgoztak, azután kapják a rokkantnyugdíjat.
Csibész14.
Hidd el, hogy ma már nagyon nehéz mondvacsinált betegséggel rokkantnyugdíjba menni.Kb 8 éve kipattant a sok visszaélés az elbírálásoknál, és most már az orvosokat sem tudják lefizetni olyan könnyen, mert ők is félnek.Én 1 hónapja voltam a bizottságnál, és bizony sok olyan beteget láttam akiket levettek a 67%-ról és fellebeztek,pedig közülük sokan tényleg nagyon betegek voltak.
figyi ezek szerint 36 éves korodtól otthon vagy?
az szép. mi a bajod konkrétan?
mert ahogy néztem a képed nem vagy egy tolókocsis.....
amúgy igazat adok az előttem szólóknak, sajna sokan visszaélnek és leszázalékoltatják magukat
ez gáz:((
Ja bocs egy kicsit hagyj kötekedjek. Harmadfokú max. az égési sérülés lehet. Te I., II., vagy III. csoportos rokkant lehetsz. Emellett még most is kérheted az újabb felülvizsgálatodat.
Akkor visszakaphatod a III. és II. csoportos rokkantsági nyugdíj közötti különbözetet és alanyi jogon megkaphatod a II. rokkantsági csoporttal a közgyógy igazolást.
A százalékok 2008. 01. 01-től úgy néznek ki, hogy 40-49%-ig rendszeres szociális járadék és átmeneti járadék. 50-79% között III. csoportos rokkant és 80-100% között I. és II. csoportos rokkant. Ez már nem munkaképesség csökkenés, hanem össz-szervezeti egészségkárosodás.
A vitához meg annyit, hogy azok aki idén szeretnének rokkantsági nyugdíjba menni, nem olyan könnyen mehetnek, mert már nem csak orvosi felülvizsgálatra van szükség, hanem egy úgy nevezett komplex vizsgálatra. Ahol munkaügyi és rehabilitációs szempontokat is figyelembe vesznek.
nem úgy tűnnik.
nem mondhatni, hogy árnyalt a véleményed, és a gondolataid, egy helyzet átlátásához kicsit több kell, mint csontig benyalni amit egyes szóvivők felböfögnek.
További ajánlott fórumok:
- Felvilágosítást szeretnék rokkantnyugdíj ügyben. Mire számíthatok, ha nem következik be állapotromlás fél év múlva?
- Érdemes-e a munkaügyi bírósághoz fordulni miután a rokkant nyugdíjat elvették másodfokon is?
- Tud valaki olyan otthont, ahova egy 57 éves, rokkantnyugdíjas nőt felvesznek?
- Mennyi nyugdíjat kaptok? Mennyi szolgálati idő után?
- A kormány eltörölte-e 2009.07.01-től a 13. havi bért, vagy csak a nyugdíjat?
- Kik kapják meg a 13. havi nyugdíjat?