A kormány eltörölte-e 2009.07.01-től a 13. havi bért, vagy csak a nyugdíjat? (tudásbázis)
szerintem bruttó:( Nehogy már jó legyen...
Azóta is bújom a netet de nem találok a 13. havi eltörléséről biztos infot. Hol lehet ezt tutira biztosan megnézni?!
Közben valahol olvastam, hogy a min.bér 71500 vagy 75100 Ft.
De ez bruttó vagy netto?
Én is köz.alk. vagyok, én is örülök, hogy X ezer forintot kihúznak a zsebemből, az amúgy sem maga béremből:(
A minimálbér kb. 75-80.000.-Ft, én így tudom.
Nekem és a férjemnek ez éven már csökkent egyszer a bérünk 20-20 ezerrel. Elvettek egy pótlékunkat:(
És mivel mind a ketten közalkalmazottak vagyunk, és kapjuk a 13. havit havi részletekben, akkor ez megint kb. 30ezer mínusz a kettőnk béréből. Lassan már a munkanélküli is több, mint a bér. Kár hogy nem adják életfogytig, mert egy percig nem gondolkoznék felmondanék.
Ráadásul a benzint se térítik csak 9 ft-jával/km. Így még 25ezer arra is elmegy. Nem éri meg dolgozni lassan:(
Sajnos nem, így már a minimálbért sem nagyon fogom elérni:(
Mennyi most a min.bér?
Fú....Most majdnem írtam valami csúnyát.
Kerestem a neten, de csak a nyugdíjeltörlésről olvastam a másikat nem találtam sehol. Reménykedtem...
További ajánlott fórumok:
- Rokkantnyugdíjasok, megkaptátok már a 13. havi nyugdíjat?
- Ma kapta meg párom az örökösödési illetékét, amit már pár nappal ezelőtt eltöröltek.Megtámadható, hogy elengedjék?
- Érdemes-e a munkaügyi bírósághoz fordulni miután a rokkant nyugdíjat elvették másodfokon is?
- Mennyi nyugdíjat kaptok? Mennyi szolgálati idő után?
- HA április 9-én pénteken utalják a nyugdíjat, azt szombaton már fel lehet venni?
- A kormány eltörölte a nyelvvizsga követelményt de vajon a kimenethez vagy a bemenethez?