Érdemes-e a munkaügyi bírósághoz fordulni miután a rokkant nyugdíjat elvették másodfokon is? (tudásbázis)
Sziasztok!
Szerintem senki ne nyugodjon bele ha vissza minősítik a felülvizsgálaton..Én is rokkant vagyok és 2004-ben egy fiatal embernek köszönhettem ezt a gerinc betegségemet,üzemi balesetem volt.Már irtam itt elöbbre hogy 2004-től 67%-os voltam 2009-ig és vissza is minősítettek.Gerincműtétkor 41%-os lettem,majd újra hivattak 2 hónap múlva amikor kórházból kellett eltávot kérni mert biróságon volt a vizsgálatom.Hát nem voltam jó állapotban és alig bírtam kivárni,hogy vissza kerüljek a kórházba mert nagyon megalázzák a betegeket.Én már nem mondtam semmit csak annyit a papirok beszélnek és nem vagyok hajlandó válaszolni mindenkinek a kérdésére mert süket fülekre talál minden bajom.Akkor megkaptam a 46%-kot de a műtétem nem lett kevesebb,minden évben egy műtétem van.Mikor mindkét lábamat megműtőtték újra hivattak és most még hazugságvizsgáló géppet is bevezettek.Azt mondták csak arra válaszoljak amit kérdeznek.Sokáig bent voltam és végül mehettem haza,nem sokára 51%-os az az 68%-nak felelt meg de mire megkaptam a bíroságtól a papírokat már csak 50%-ok voltam.Ez az idén lett meg és visszamenőlegesen 2010-től adták vissza mint új rokkantságit!Majd rá 1 hónapra hivattak és meglepődtek hogy én vissza kaptam birósági uton.Annyit mondott az orvos hát magával nem tudok mit kezdeni így.Azt mondta rövidesen hivatnak újra,ma megkaptam hogy december 19-én menni kell felülvizsgálatra ismét most harmadszorra!Hát nem nagyon reménykedek hogy megadják mert azon vannak hogy műtét ide műtétek oda nem foglalkoznak vele!Majd megírom januárban mire jutottam..De már tudom ügyvéddel fogok fellebbezni ha kidobnak!
ORSZI még a mü biroság határozatát is felülbirálja és nem fogadja el,csak azt nem tudom mi jogon?
mikor szerintem magassab fok a mü biroság mint az orszi
2010-ben volt ez amit irok!
Juniusban levettek 35%-ra Ifokon, fellebeztem IIfokra, agusztus 5-én hivtak, kaptam 46%-ot 27000ft kapok, akkor beadtam a mü biroságra a papirokat és most oktober 16-ára hivnak 1-évbe beletelik mig zárodik az ügy hanem többe.
Ildiko minél többet hivod őket annál rosszabb!
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni,mennyi idő telt el,amíg behívtak másodfokra?
Júl. 6-án voltam,aug. 4-én jött meg a határozat,hogy levettek 40%-ra.Még aznap megfellebbeztem személyesen,és ma vette a kezébe a papíromat egy ember,akit telefonon értem el,de közölte,ezzel nem ők foglalkoznak,hanem egy másik osztály,átküldi oda az anyagomat.Ebből karácsonyra se lesz felülvizsgálat..
sziasztok.
én anno más néven írtam ide ....
67% vtam..múlt év okóberében levettek 40%ra és elvették a nyugdíjat.
fellebbeztem de elutasítottak a 40% maradt csak.
akkor még volt munk.viszonyom és így nem járt a járadék.
de most kapom meg e hónapban a felmondást..tehát munkanélküli leszek.
akkor igényelhetem legalább a járadékot a 40%ra ?!
Na végre valami jó hírt is hallani!
Mást nem tehet, kérje a hitelezői türelmét, mert ha visszamenőleg megkapja az elmaradt nyugdíját, akkor úgyis ki fogja őket fizetni.
Örülök, hogy sikerrel járt!
A nyugdíjfolyósítónak nem az a dolga, hogy a megállapított nyugdíjat kifizesse? Milyen alapon bírál felül egy Orvosi Felülvizsgáló Bizottsági Határozatot? Megkérdőjelezi a bizottság határozatát?
Jelentse fel az Orvosi Kamaránál a Nyugdíjfolyósítót!
mindkettő?
amúgy azért az alkoholistáknak miért adnak rokkantsági nyugdíjat ezt érti valaki?
A munkaügyi bíróság, ha már elutasították másod fokon.
Három példányba kell beadni, de készítsetek négyet, egy maradjon meg nektek is.
Az állapot rosszabbodást válasszátok, ott újra elutasítják anyukádat, meg sem vizsgálják, nem kell velük foglalkozni!
További ajánlott fórumok:
- Te melyik munkaügyi Központba vagy bejelentkezve? És mennyi munkanélkülit kaptok/kaptatok?
- GYED - Munkaügyi hivatal. Nagyon fontos!! Január 1-től nem jár GYED
- Milyen hátrány ér a munkaügyi központban, amennyiben nem közös megegyezéssel szűnik meg a munkaviszonyom, hanem én mondok fel?
- Van köztetek olyan, aki munkaügyi jogász, vagy munkajogi kérdésekben esetleg segíteni tudna?
- Munkaügyi Bírósághoz kell menjek, mert nem adják ki papíromat, gyesen voltam, mit kell tennem?
- Érdemes-e a Munkaügyi Bírósághoz fordulni, ha.. ?