Érdemes-e a Munkaügyi Bírósághoz fordulni, ha.. ? (tudásbázis)
1. Bejelentheted az esetet, bár mint mondtam érdemben nem fogják vizsgálni, mert nincs mit, tehát nem tudom mit akartok jelenteni...de illetéket v. büntetést nem fognak kiróni.
2. Ha nincs ismerős ügyvéd v. nem akartok a konzultációért fizetni ügyvédnek, akkor létezik olyan, h. "nép ügyvédje" v. jogsegélyszolgálat minden megyeszékhelyen, talán ott kellene megpróbálni.
3. A titokban felvett (tehát a másik fél tudta nélküli)tTelefonos hangfelvétet Magyarországon nem bizonyíték, amúgy pedig büntetendő...
:( Olyan szerencsétlen szegény....
És akkor mi történik, ha bejelentjük az esetet, de nem lehet a dologgal érdemben foglalkozni? Illetéket kell fizetni, vagy valamiféle büntetést a férjemre róhatnak ki?
Hol lehet ilyen kérdésben tanácsot kapni?
Telefonos hangfelvételt nem fogadnak el bizonyítéknak?
Ennek már 1,5-2 hónapja....
mondta párom, hogy a mü-i bírósághoz fordul, de a főnöke a pofájába röhögött.
Úgy írta alá a papírokat, mintha a párom mondana fel, és nem közös megegyezéssel...
Lehet olyasmira hivatkozni, hogy hitt az ígéretének, vagy nem tudta hirtelen felmérni ezt a helyzetet? (Ami különben meg igaz is)
Azaz érdemes-e olyan problémával folyamodni hozzá:
A párom alkalmazásban volt egy cégnél, ahol már februárban is fel akarta mondani a szerződését, mert nincs munkájuk, de akkor szemfülesek voltunk, kérte az 1 hónap végkielégítést is, meg ragaszkodott hozzá párom, hogy közös megegyezéssel menjen el...
Utána szerzett a főnöke egy kisebb munkát, bizalmaskodott férjemmel, panaszkodott, hogy már tényleg nincs munka, nem tudja tovább alkalmazni. Férjem egy gyenge pillanatában aláírta a papírokat, a főnök néhány nap múlvára ígérte a pénzt (2 havi bérét nem fizette ki+a végkielégítés)
További ajánlott fórumok:
- Te melyik munkaügyi Központba vagy bejelentkezve? És mennyi munkanélkülit kaptok/kaptatok?
- GYED - Munkaügyi hivatal. Nagyon fontos!! Január 1-től nem jár GYED
- Milyen hátrány ér a munkaügyi központban, amennyiben nem közös megegyezéssel szűnik meg a munkaviszonyom, hanem én mondok fel?
- Érdemes-e a munkaügyi bírósághoz fordulni miután a rokkant nyugdíjat elvették másodfokon is?
- Van köztetek olyan, aki munkaügyi jogász, vagy munkajogi kérdésekben esetleg segíteni tudna?
- Munkaügyi Bírósághoz kell menjek, mert nem adják ki papíromat, gyesen voltam, mit kell tennem?