Tudtátok, hogy a kézbesitő az ajánlott levelet 580 Ft-ért hozza ki újból? (tudásbázis kérdés)
3,5 éve foglalkozom online eladásssal. Sajnos a posta negatív oldalát is ismerem, bár nekem soha egyetlen levelem sem tűnt el, még a simán feladott sem.
A levél arra a címre fog kimenni, ami a borítékon szerepel, de mivel ajánlott küldeményről van szó, nyomon lehet követni. Ha a másik címzett nem veszi át, a "címzett ismeretlen" bélyeggel visszaküldik a feladónak. Ha átveszik annak is nyoma lesz, és ha visszaküldik annak is.:) Nem kell aggódnod, csak a feladóval vedd fel a kapcsolatot.:)
szia! nekem jelzi, hogy ott vagy, csak sose vagy elérhető állapotban szerinte:)
amúgy jó hír, hogy a postás az ajánlott levelemet csak úgy fogta és bedobta a postaládába, pedig névtáblánk sincs még, mert most költöztünk ide :)
de megvan a felső,jelentem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
annak, hogy megvan annak nagyon örülök, de elég furán áll rajtam :S soha többet nem veszek semmit látatlanba és a postán :)
de köszönöm szépen a rengeteg segítséget, és hogy tartottad bennem a reményt :)
szia! felvettelek! :)
amúgy a csajszi most írta, hogy meg van mégis (?) a csomag, és küldi...
annyira boldog vagyok :)
köszönöm a segítséget!
amúgy ha nem leszek itthon, akkor hova kerül a felsőm? mert elutazok és tuttira közbe fog idekerülni..
Ha megvan a ragszám és bebizonyosodik, hogy jogosulatlanul kézbesítették ki a küldemény a kézbesítő megütheti a bokáját, de rendesen. Egyébként ha sima ajánlott levélként adta fel a csaj a levelet neked és befért a régi cimeden a levélszekrénybe akkor nem tudsz mit csinálni, mivel jogosan lett kézbesítve, De ez egy kicsit ördögi kör. Mindenesetre nem neked kell ennek utánajárni, hanem a feladónak, mivel ő tud elinditani, egy olyat, hogy tudakozvány, és akkor lépésről lépésre lenyomozzák a levelet és azt is, hogy ki és mikor vette át? Főleg ha van aláirás a kézbesitői papiron az átvételi igazolásról.
Abban igaza van a postának, hogy neked kellett volna kérned egy olyan szolgáltatást,hogy utánad küldje a posta levelet, igaz, hogy dija van neki, de egy negyedév alatt megtudtad volna oldani, hogy átjelentsd mindenhol az uj cimed.
szia!
hát teljes a kétségbeesés :(
azt írja a csaj, hogy a posta szerint kikézbesítették az én jaánlott levelemet :o csak tudnám, hogy hogy, mikor semmilyen olyan nevű lakó nem lakik ott, hogy igazolta magát vagy egyáltalán hova csöngetett a postás, mikor az egy társasház 10 lakóval, és egyiket se úgy hívják?
a csaj azt mondta, hogy neki azt mondták, h el kellett volna menjek a házhoz, és az ott lakókat megkérni, hogy ha érkezik egy csomag irányítsák át az én címemre...
ilyet se hallottam még :O
ugyhogy megkaptam a ragszámot, talán holnap felhívom a postát de nem tudom mire számítsak, vagy miért hívjam, mire megyek a ragszámommal, mikor a postás odaadja bárkinek igazolás nélkül...
nem tudom, hogy most mi lesz :(
tudsz vmit segíteni?
most ott tartunk, hogy a csajszi megpróbálja nem visszaküldetni magához, hanem egyből hozzám..így hátha olcsóbb..
remélem sikerülni fog :o
nagyon nagyon megszívnám vele, mert egy felsőért, ami 800Ft-volt, így már 2000et fizetnék..
tehát akkor ez a félrecímzés kaland nekem "csak " 480Ft-ba kerül?
vagy az is 480, ha továbbküldi?
az írtó rossz lenne..
A posta.hu oldalán van olyan, hogy kérdések, ha azokat átnézed, megkapod a válaszokat a kérdéseidre. egyébként nagyon szívesen segítettem.
Hát nem tudom, de én megtudtam nyitni próbáld ujra.
köszönöm szépen a segítséget :)
a 2.at választottam és holnap a feladó bemegy a ragszámmal és visszakéri a küldeményt, és utána elküldni nekem ..
remélem nem kerülhet olyan sokba..
nem tudom megnyitni a www.posta.hu-n a díjszabásokat, de csak nem lesz olyan drága?
a csajszi miskolci én pedig pesti 550Ft volt az ajánlott levél.
köszönöm szépen a segítséget!!!!!!!!! :)
Ha levélnek a mérete akkora, hogy nem fér bele a levélszekrénybe akkor a postán letétbe van helyezve, hívd fel az ottani postát és kérdezd meg, hogy ott van-e a levél náluk a Te nevedre és címedre?
Ha azt mondják, hogy ott van akkor kérd, hogy küldjék vissza a feladónak. Bár én a feladótól elkérném az ajánlott levél azonosítószámát mindenképpen azaz ugyhivják, hogy ragszám, mert a posta ez alapján tudja beazonosítani a küldeményt. Név szerint már nem tartják nyilván a küldeményeket. Persze azt nem mondtad, hogy milyen messze van tőled a régi cimed a jelenlegihez képest, mert ha nincs olyan messze akkor Te is el tudsz menni érte.
Össszegezve akkor két variáció van már:
1./ Elkéred a feladótól az ajánlott levél ragszámát és megtudakolod az ottani postától, hogy ott van-e még a küldemény? Ha igen lemész és felveszed.
2./ Jelzed a feladónak, hogy menjen be arra a postára ahol feladta a levelet és kérje vissza a küldeményt a feladóvevényt viszont feltétlenül vigye magával, mert anélkül nem állnak vele szóba.
Hogy melyiket választod azt már neked kell eldöntened. Sok siker hozzá, még leszek egy darabig, ha lesz kérdésed.
Bonyolódik a helyzet. A régi cimeden senki sem lakik? Ha nem és a levelet sima ajánlott levélben adta fel akkor lehet, hogy semmit sem tudsz már csinálni. Ugyanis az ajánlott levelet, amennyiben nem tudják lekézbesíteni bedophatják a levélszekrénybe. Persze azért mondtam az lenne a legjobb, ha a feladóvevénnyel arra a postára, ahol feladta a küldeményt.
Viszont tisztázzunk valamit, mert nem mindegy most csomagot vagy ajánlott levélet vársz?
május 27.-én adta fel a csajszi nekem a csomagot. annyira nem történt régen, pont annyira, hogy már meg kellett volna érkezzem hozzám, vagyis a rossz helyre. de nem tudja ott sem átvenni senki, mert nincs olyan ott lakó címzett! és ugye ajánlott levelet csak az vehet át ( habár ki tudja ).
tehát én úgy tudom, hogy ilyenkor vagy az oda kirendelt postára kerül, ahonnan nem tudom átvenni, vagy a címzetthez. csak nem tudom, hogy működik a rendszer. de ha vissza tudja küldetni magához a feladó, és hozzámküldeni az tökéletes lenne, csak mennyi költséggel járna?
550Ft volt a postaköltség.. :S
A feladónak van lehetősége a csomag feladóvevényével arra a postára bemenni, ahol feladta a csomagot és átirányítást kérni az uj címre az uj névvel, de ez költséggel jár. Vagy pedig a csomag automatikusan visszamegy a feladónak azzal, hogy a címzett ismeretlen, de azt szintén meg kell fizetnie a feladónak.
Na akkor nézzük sorjába: A feladó mint már irtam a feladóvevénnyel bemegy a postára és visszakéri a csomagot, vagy nyomoztat, hogy hol a csomag és ha még nem kézbesítették ki akkor kérheti az átirányítást a megfelelő névre és címre az uj cimmel, ezt ugy hívják, hogy cimmodosítás, de ezt a feladónak irásban kell jelezni a posta felé. Én mindenképpen ezt a dolgot tanácsolom, mivel addig, amig a csomag nincs kikézbesítve csak a feladó rendelkezhet vele, mert az ő tulajdonát képezi.
A másik dolog pedig az, ha véletlenül már lekézbesítették a csomagot és ott átvették a nevedben akkor viszont már nagyobb a baj, mert megütheti a bokáját a kézbesítő is, mivel meghatalmazás nélkül nem vehet át semmit még abban az esetben sem, ha a lakás tulajdonosáról van szó / ez másképpen mondva főbérlő/ - amennyiben már uj lakó van ott na az meg végképp nem. S ha ez megtörtént a feladónak kell kártérítést kérni a postától. De tulajdonképpen mikor történt meg a dolog? Mennyire régen?
az a baj, hogy ez egy teszveszen vásárolt csomag, bankszámlára befizettem, tehát nem akarom , hogy elússzona pénzem. a csajszi nem kérdezte meg, hogy hova küldje nekem meg rossz név volt beállítva adatként, és az előző lakhelyem, ami egy társasház, és albérlet. tehát se értesítőt nem kaphattam, h menjek be vhova, se nem tudom elhozni, mert nem az vagyok, amilyen névre címezte..
nagyon elbaltáztam :S
felvettem a csajszival a kapcsolatot, ő most mit tud tenni, hogy a csomagot átirányítsák hozzám, vagy hogy visszakeüljön hozzá?
köszönöm a segítséged :)
sziasztok! egy ajánlott levelet várok csak a feladó rossz címet meg nevet írt rá ( én hibám, ilyen netes rendelés) . így nem kaptam értesítést, hogy hova mehetek átvenni, de át se tudnám venni, mert rossz névre lett elküldve. sztetetk mit tudok tenni? vhogy el lehetne érni, hogy visszakerüljön a ferladóhoz, aki most már jó címre el tudja nekem küldeni?
köszi
Szerintem itt a többségnek nem is a tarifákkal (bár ha valahol 580 Ft, valahol meg ingyen van az újbóli kivitel, az már nem fix tarifa, ott valami svindli van), hanem a szolgáltatás minőségével van baja.
Az nem lehet kifogás, hogy alulfizetettek a postások, sok százezer ember az ebben az országban. Egy pedagógus nem mondhatja, hogy szarul keresek, nem tanítom meg a gyerekeket írni-olvasni...
Csak azt akartam ebből az egészből kihozni, hogy irodában dolgoztam, naponta vettem át postát és naponta álltam fél-háromnegyed (!!) órákat sorba (mert 20 ablakból miért kéne kettőnél többet kinyitni egy főpostán?), kritikán aluli az egész rendszer. De nem a dolgozók miatt elsősorban, a vezetésen múlik, hogy ilyen lett.
További ajánlott fórumok:
- Rendőrségről milyen ügyben küldhetnek ajánlott levelet?
- Mi végett küldhettek ajánlott levelet?
- Az ajánlott levelet mikor dobhatja be a postás csak úgy a postaládába, és mikor kell aláíratnia, hogy átvettem?
- Ha ma kaptam egy ajánlott levelet egy bírónőtől, (T-mobile tartozás miatt)de nem tudtam átvenni, és holnap sem, akkor mi lesz?
- Ha a posta elveszít ajánlott levelet, azért is fizeti a 15-szörös kártérítést?
- A Magyar Posta vállal olyat, hogy ajánlott levelet küld külföldre?