Kekszen krémes recept
A Kekszen krémes hozzávalói:1 cs. háztartási keksz
1 cs. Győri édes zabfalatok
1,5 cs. vaníliás pudingpor
2 db tojás
7 evőkanál cukor
1 evőkanál liszt
12.5 dkg margarin
7,5 dl tej
fél csomag zselatin
A Kekszen krémes elkészítési módja:
Tepsi alját ( 30*22cm ) kirakjuk a keksszel és a következő krémet tesszük rá : Krém : A pudingport, a zselatint, a tojások sárgáját, a cukrot, a lisztet egy kevés tejjel csomómentesre kikeverjük. Beleöntjük a tejbe és sűrűre főzzük. Amíg forr, belekeverjük a tojások felvert habját és beledaraboljuk a margarint. Óvatosan a kekszre merjük ( nem öntjük! ) és kirakjuk a tetejét is keksszel. Másnapra megpuhul és gyönyörűen lehet szeletelni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: andi6020, 2011. aug. 21. 14:23
A kekszen krémes elkészítési módja és hozzávalói.