Kávés Szelet recept

Elkészítési idő 60 perc

A Kávés Szelet hozzávalói:
6 tojás
14 dkg cukor
4 ek. liszt
1 sütőpor
14dkg darál dió

Krém:
30 dkg vaj
20 dkg cukor
1 deci viz
3 ek.örölt kávé
2 tojássárgája
15 dkg darált dió

Bevonó a tetejére:
(hideg glazur) tükörzománc
15 dkg porcukor,
2 ek.kakaó
1 ek.olaj
2-3 ek. forró viz


A Kávés Szelet elkészítési módja:
6 tojásfehérjét felverjük kemény habbá a 14 dkg cukorral,és hozza adjuk a 6 tojássárgáját,4 ek kanál lisztet, a sütőport,14 dkg darált diót, kikent, lisztezet tepsibe öntjük,alacsony fokozaton megsütjük. Krém: 30 dkg vajat 20 dkg cukorral kikavarünk,1 deci vizben 3 ek.kanál őrölt kávét megfőzűnk,amig elfő a viz,és miután kihült,salakostól a vajhoz kavarjuk,hozza adjuk a 15 dkg diót,és 2 tojássárgáját,ovatosan ősszekavarjuk és megtöltjük a kihült torta lapot. A kisült torta lapot,hosszába 2 egyenlő részre váguk,egyik felére rákenjük a krémet és a másik felét rátesszük a krém tetejére. A tetejét tűkörzománcal vonjuk be(hideg glazur) 15 dkg porcukrot elkavarunk 2 ek.kakaóval,hozza adunk 1 ek.olajat,és 2-3 ek.kanál forróvizet,és elkavarjuk,és ráöntjük a tetejére. 1 órára hütőbe teszük,utánna szeletelhetjük.

a 15 dkg diót,ami a krémbe kerül,előbb egy serpenyőben,kicsit megpiritjuk,és miután kihül,azután daráljuk.
A torta lapot,nem ugy vágjuk kettőben,mint a hagyományos torta lapot,oldalról,hanem az egész lapot,felülről,és két tégla lap alaku formát kapunk.( én egy 26 cm x38 cm tepsibe sütőm)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A kávés szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook