Kavart szilvás recept
A Kavart szilvás hozzávalói:15 dkg RAMA
20 dkg porcukor
3 egész tojás
20 dkg darált dió
15 dkg liszt
1 pohár tejföl
1 cs.sütőpor
1 cs.van.cukor
pici fahéj
A Kavart szilvás elkészítési módja:
A vajat a porcukorral habosra keverem, majd egyenként hozzáütöm a tojásokat. Külön tálba kimérem a diót, a lisztet, hozzáadom a fahéjat, a sütőport, és a van.cukrot. Mikorra ezzel kész vagyok, kb kész a tojásos massza is, abba beleöntöm a tejfölt, egy picit összekeverem, és mehet hozzá a diós-lisztes keverék. Sütőformába rakom, tetejére savanyú szilva kerül. Kb 40 percig sütöm 160 fokon. A formába hagyom kihűlni ( ha sikerül kivárni ) majd szépen szeletelve, porcukorral meghintve tálalom.
Nagyon szereti a család, rip-rop és elfogy pillanatok alatt. Nagyon hamar kész van, és ami nem elhanyagolható, nem kell órákig mosogatni utána.
Jó étvágyat hozzá :)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Grétus, 2008. aug. 23. 18:17
A kavart szilvás elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.