Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Kavart szilvás recept

Kavart szilvás recept

A Kavart szilvás hozzávalói:
15 dkg RAMA
20 dkg porcukor
3 egész tojás
20 dkg darált dió
15 dkg liszt
1 pohár tejföl
1 cs.sütőpor
1 cs.van.cukor
pici fahéj


A Kavart szilvás elkészítési módja:
A vajat a porcukorral habosra keverem, majd egyenként hozzáütöm a tojásokat. Külön tálba kimérem a diót, a lisztet, hozzáadom a fahéjat, a sütőport, és a van.cukrot. Mikorra ezzel kész vagyok, kb kész a tojásos massza is, abba beleöntöm a tejfölt, egy picit összekeverem, és mehet hozzá a diós-lisztes keverék. Sütőformába rakom, tetejére savanyú szilva kerül. Kb 40 percig sütöm 160 fokon. A formába hagyom kihűlni ( ha sikerül kivárni ) majd szépen szeletelve, porcukorral meghintve tálalom.

Nagyon szereti a család, rip-rop és elfogy pillanatok alatt. Nagyon hamar kész van, és ami nem elhanyagolható, nem kell órákig mosogatni utána.

Jó étvágyat hozzá :)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A kavart szilvás elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook