Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kaptam egy kínai kelt, de nem tudom mit lehet főzni belőle. Bármilyen recept érdekel. fórum

Kaptam egy kínai kelt, de nem tudom mit lehet főzni belőle. Bármilyen recept érdekel. (tudásbázis)


2011. nov. 2. 11:58

A kínai kelt legjobb nyersen fogyasztani. Főzni azért nem jó mert tulajdon képen elmegy az összes ize , és kifölnek belőle az értékes vitaminok.Nyersen pikáns otthon elkészített majonézzel összekeverve nagyon fonom.

Elkészítése:Jól megmosod a kelt. Azután apró kockára vágod minden részét.

A majonézhez.2 tojás sárgáját, cseppnyi olajjal kemény habbá kevered, ez után beleteszel 1 doboz tejfölt jól elkevered. Ez után izésíted mustárral sóval borssal, egy csipetnyi vöröshagyma reszelékkel. Az elkészült mártásba belekevered az összevágott kínai kelt.Köretnek is sültekhez nagyon finom.

2009. máj. 5. 16:17
Mi rakott kelnek szoktuk(imádjuk) ill.salátának.De állítólag főzeléknek is jó.(még ezt a formáját nem próbáltam)
2009. máj. 5. 15:35

én rakott kelnek csináltam meg.

finom lett

7. 82a31ed4c7 (válaszként erre: 6. - 82a31ed4c7)
2009. máj. 5. 15:02

Gombás kínai kel recept 3 recept

Töltött kínai kel recept 2 recept

Kínai kel sütve 1 recept


Elfelejtettem a nevüket odaírni

2009. máj. 5. 15:00

Kínai kel sütve

1 kínai kel,

# 1 nagy fej hagyma,

# 5 dl húsleves (kockából),

# 5 dkg füstölt trappista sajt,

# 1 dl tejföl,

# 1 teáskanál paradicsompüré,

# margarin,

# petrezselyem,

# só,

# bors



Húslevesben 10 percig pároljuk a megtisztított, leveleire szedett kínai kelt és az ugyancsak megtisztított, karikára vágott hagymát. A zöldségeket lecsöpögtetjük és lerétegezzük egy margarinnal kikent tűzálló tálba. A tejfölt paradicsompürével, apróra vágott petrezselyemmel, sóval, borssal fűszerezzük. A zöldségekre öntjük, megszórjuk reszelt füstölt sajttal és 10 percig sütjük.



Hozzávalók:

2 db kínai kel,

10 dkg vaj,

15 dkg paradicsom,

10 dkg parmezán,

6 db tojás,

2 cikk fokhagyma,

só,őrölt kömény,petrezselyem.


Elkészítés:

A káposztákat hoszában ketté vágjuk,a közepén lévő zsenge leveleket kivájjuk és apróra vagdaljuk.Torzsáját is kivágjuk,de ügyeljünk arra,hogy a kel ne essen szét.Sóval meghintjük és néhány percig állni hagyjuk.A paradicsomot leforrázzuk,azonnal hideg vízbe tesszük,héját lehúzzuk.Magvait óvatosan kinyomkodjuk(ezt nem használjuk fel),húsát apró kockákra daraboljuk.

Töltelék:Serpenyőben hevített kevés vajon üvegesre pirítjuk az apróra vagdalt kelleveleket,sóval,köménnyel,zúzott fokhagymával,petrezselyemmel ízesítjük.Tűzről levéve hozzákeverjük a paradicsomot,4 keményre főtt kockára vágott tojást és két nyers tojást.Az előkészített kelt kivajazott tepsibe tesszük,közepét megtöltjük,tetejére vajdarabkákat teszünk,reszelt sajttal megszórjuk,közepes forró sütőben (130-150 C-fokon)megsütjük.



Hozzávalók:

# Egy közepes méretü kínai kel,

# Öt nagyobb gombafej,

# Egy fokhagyma,

# Egy kisebb gyömbérgyökér,

# Két hegyes-erös paprika,

# Egy evökanál ecet,

# Egy evökanál szójamártás,

# Két evökanál olaj


Elkészítés:

# Elökészítés: a kínai kel nem olyan jellegzetes, átható ízü, mint magyar változata, fözés közben sem bocsát ki magából, kellemesnek csak nagy eröfeszítéssel mondható, illatot. Ráadásul jóval hamarabb megfö. Ma már Magyarországon is kapható, hiszen termesztjük is. Egyetlen baja, hogy rendkívül hamar romlik, méghozzá alattomosan: kívül gyönyörü marad, belül viszont teljesen megbarnul és úgyszólván cseppfolyóssá lesz. Saját tapasztalatom az, hogy jobb azt a példányt megvásárolni, amelyet fóliába csomagolva árusítanak, de ezt is azonnal föl kell használni a vásárlás után.

A kelt leveleire szedjük szét, a leveleket nagyobb darabokra vágjuk. A fokhagymát, paprikát fölaprítjuk, a gombát megtisztítjuk, a fejeket egészben hagyjuk, a szárakat apróra vágjuk, a gyömbért megreszeljük.

Fözés: az olajat egy serpenyöben megforrósítjuk, beletesszük a gyömbért, fokhagymát és a zöldpaprikát. Jól összerázzuk, majd hozzáadjuk a gombát és a káposztaleveleket. Két perc után az ecetet és a szóját is hozzátesszük, majd még két percig sütjük.

2009. máj. 5. 14:49
Én salátának szeretem. Jó ropogós. (Mint a fejes salátát, ecetes öntettel)
4. Nikó81 (válaszként erre: 2. - Judit0625)
2009. máj. 5. 14:46

Raktott kell..

Főzelék..

frankfurti leves.. :-)

2009. máj. 5. 14:42
én ugyan ugy használtam fel,mint a kellkáposztát...de nem anyira jó,a káposzta finibb...:))
2009. máj. 5. 14:40
javaslom menj rá a receptekre, írd be a keresőbe és egy csomó receptet kiad.
2009. máj. 5. 14:38
Kaptam egy kínai kelt, de nem tudom mit lehet főzni belőle. Bármilyen recept érdekel.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook