Kislányomnak felszúrták a fülét. Mire számíthatok az elkövetkező időkben? Főleg hosszú távon érdekelne, lehet belőle később problémánk? (tudásbázis kérdés)
Kitartást! Nálunk ez mondjuk nem téma,mert csak én hordom dokihoz a gyerekeket,vagy ha valami nem úgy megy,ahogy én gondolom,beviszem a gyerekkórházba,ahol dolgoztam és soron kívül készségesen megvizsgálja valamelyik doki...:)
Szerencsés vagyok ennyiből.
Igazad van,nem is szabad elhagyni...Pláne,hogy ingyen van!
Én annak idején még megvettem őket.
Kell és kész. Ez van.Hiába vergődnek a "hőseink",akkor is mi vagyunk a hibásak,ha beadatjuk,akkor is,ha baj van...Akkor meg? Inkább beadatjuk! Lázadjunk!
Ja,igen a hős apukák! Ne aggódj,nem vagy egyedül...
Az én férjem dettó,de még mindígjobb,minthogy valami nagy gubanc legyen abból,hogy nem kapja meg.
Egyébként az uramat az győzte meg a Prevenár szükségességéről,mikor bent feküdtünka az akkor 2 hónapos lányommal kórházban,mert akkorra már négyszer felszúrták egyszer pedig kifakadt a füle,és mellettünk egy másfél éves kislány volt vakon,értelmi fogyatékosként...
6 hónaposana kislányt (egészséges volt) elvitték a szülők dokihoz,hogy mindíg ordít... hazaküldték őket,hogy biztos fája hasa... 2 nap múlva görcsöléssel vitte el a mentő,mert akkorra a középfülgyulladása a streptokokkusztól az agyat támadta meg,agyhártyagyulladása lett,és ez maradt meg belőle...Ez eléggé elborzasztotta az uramat,azóta nem mond semmit a szurikra... csak csúnyán néz,ha fáj a kicsik szúrásnak a helye...
Na így ne járjon soha,senki!
A kicsikéink nagyjából egyidősek,néztem a képeiteket,csodaszép bébi! Jázmin is januárban kapja a 15 hónaposat,csak bízom benne,hogy nem lesz gond,meg hogy időben megkapja,nem tologatjuk betegségek miatt...
Eddig egy oltásunknál sem volt gond,viszont tudom,hogy a 15 hósnál 1 hétre az oltás után belázasodhatnak a gyerkőcök :(((
igen,de 2 év alattiaknak már ingyenes (olyan 3 hónapja)
Csináltass a gyerkőcnek vérképet és immunagyag szűrést,mert ha elég alacsony,kaphattok rá támogatást,akkor 5ezer körüli az ára.
Ami még fontos,hogy 1 év alatt 3 oltás,és a második életévben egy újraoltás szükséges,1és 2 év között 2 oltás kell,2 év fölött 1 oltást kell megvenni.
Igen,ismerem ezeket az érzéseket.Nekem most a kicsi és a középső beteg,de a köhögés nem múlik el semmitől.A fiam 5 hete köhög, egyedül a Ventolin segít neki ideig-óráig a köhögőrohamnál.
Pedig annyi mindent kipróbáltunk már,hogyha azt a sok pénzt összeraknánk amit ilyen-olyan csodaszerekre költöttünk,jó kis bulit csapnék belőle!Úgy számoltuk a téli időszakban,havi 20 ezer elmegy a gyógyszertárba. kis vitamin,kis csodaszer,köptető,antibiotikumok...
De ezzel nem vagyok egyedül bizonyára.
Sokszor úgy belegondolok,hogy ok,én meg tudom venni a gyerekeimnek a gyógyszereket,az akkor még 16000 forintos darabonként az injekciót,de akik nem tudják megvenni? csóró gyerekek meg szülők szenvedhetnek... :(
Bát most a lányom a negyedik Prevenárt már ingyen kapta.De sok olyan gyerek van,aki több mint 2 éves,azoknak nem jár ingyen.
Borzasztó ez.
Szia!
Nekem mind a 3 gyereknek ezt csináltuk... Mikor már megszólalt a gyerkőc,hogy fáj a füle,azonnal gégészetre mentünk,de mindíg fel kellett szúrni.A nagyobb baj,ha magától fakad ki,mert akkor egyenetlen a szakadás mentén a felület,a hegesedés vastagabb,ami a hallás csökkenéséhez vezethet. Nos ez nem egyszeri alkalomtól,de minden esetben jobb,ha szúrják,mert az orvos olyan helyen szúrja,ahol a csontocska nincs hozzáérve a dobhártyához,ezért nem vagy nagyon minimális az esélye,hogy később a hallásával baj legyen.
Nálunk a gyereknek a téli időszakban 1-2 hetente szúrták,(sajnos nagyon gyenge az immunrendszerük,pedig kapják a tuningot).Ezért megvettem nekik a Prevenart,azóta nincs fülfelszúrás,viszont savós középfülgyulladás előfordult nemrégiben,de ez a szelídebb fajta.
A nyár elején a fiúknak kivetettem az orrmanduláikat,így most a nagyobbik jobban bírja betegség nélkül,viszont akisebbik 3 hétből 2-t itthon van az oviból.Közben pedig a kicsire átvándorol a baci.
A gégész "megnyugtatott",hogy 10 éves koruk körül kinövik.... Addig sajnos valószínű,hogy gyakori látogatói leszünk az osztálynak... :(
Amit egyáltalán nem ajánlott,sőt letiltott a próbálkozásról az a fülgyertyázás,mert azt mondta,hogy egy két gyereknek nagyon ronda dobhártyaszakadást csinált. Úgyhogy az első jelnél szaladni kell a gégészetre,és imátkozni kell...
Gyógyulást a kicsinek!
További ajánlott fórumok:
- Melyik nevet adjam a kislányomnak? Nina vagy Ivana?
- Császármetszéses szülés után, mire számíthatok?
- 4 éves múlt a kislányom, s ott akar aludni ebéd után az oviban
- Segítség - Kövér a kislányom!
- 3 éves kislányom fél elaludni tegnap óta
- Hogy történik a fülfelszúrás? Nem tudom, hogy felszúrták-e ma a kislányom fülét, légyszi segítsetek!