Hogy történik a fülfelszúrás? Nem tudom, hogy felszúrták-e ma a kislányom fülét, légyszi segítsetek! (tudásbázis)
www.gyogysapka.hu - n elég sokmindent olvashatsz a problémátokról és az ilyen jellegű panaszok orvoslásáról. Ajánlom!
Hát 5 percenként kihűl,soxor melegitem neki.Meg bioptronozom,remélem elmúlik hamar.Köszi.
a sót pont azért javasolják, mert az sokáig tartja a meleget. elég, ha az rajta van még ma.
Ez az első,remélem nem lesz több....
köszi
ez az első ilyen fülgyulladása?
vagy visszatérő?
mert ha több ilyen is volt neki, lehet, hogy tubust kéne betenni neki.
A hallást pedig nagyon rontja egy ilyen gyulladás, és annak elég sok következménye van!
Oda kell figyelni rá!
Jobbulást kívánok a lányodnak!
Köszönöm.Akkor jó!
Hát azt még megint nem értem hogy azt mondta 36 óráig tartsuk melegen a fülét meleg sóval.Azt nem mondta a párakötést mikor vegyem le,az meddig legyen rajt.És a só meddig,nem értem,estig rajt volt a pára utána tettem rá sót ezzel elaludt,most ez maradhat reggelig?Nem hül ki?Gondoltam rá a párát tegyem vissza éjjelre?Őrület.
a bökésre nem felsírt volna, hanem üvöltött volna! tudom, mert én még 25éves fejjel is csak úgy viseltem el, hogy az asszisztensnő fogta a fejem, nehogy belemozduljak.
ne aggódj, itt nem volt szúrás! :) viszont arra figyelj, hogy mindent betartsatok, amit az orvos mondott, hogy később se legyen...
Nincs mit! :o))
Sajnos van benne tapasztalatom, de szerencsére már nem jutunk el odáig. :o))
Az nincs irva,csak ennyi amit irtam,meg árak.Köszi szépen.Megnyugodtam :)
A fülfelszúrás latinul paracentézis. Ha ezt nem látod, tuti, hogy nem szúrták fel!
A papiron az van irva vizsgálat,párakötés,heveny gennyes középfülgyull.
Jaj de aranyosak vagytok hogy azonnal válaszoltok!!!Nagyon köszönöm hogy megerősitettetek,én is ezt gondoltam.
Végül is az ölemben ült,én fogtam kezét -lábát,az aszisztens a fejét tartotta.De a bökésre felsirt volna meg összerezzent volna,én is ezt gondoltam.Szóval bizti nem bökték?Ja és utánna párakötést kapott,meg antibiotikumot irt,meg sót kell melegitenem azt mondta.
Akkor biztos nem szúrták fel, ahhoz megkértek volna, hogy fogd le a kicsit, vagy megtette volna más, csak a külső hallójáratot tisztították ki. Biztos kaptatok vmi papírt is, azon jelölték volna, hogy fel kellett szúrni. A másik, hogy a felszúrás után még akár napok is szivároghat váladék a fülből ....
De, kötelességük megmondani! Az én lányomnak is szívtak már le váladákot a füléről, mert nem láttak tőle rendesen. Egyáltalán nem csak felszúrás után csinálják. Plusz olyankor le kell fogni mindenüket, nehogy elmozduljanak, mert akkor NAGY! baj is lehet.
Biztos lehetsz benne, hogy csak leszívták a váladékot. Vagy magától kilyukadt a dobhártya, és azt szívták le, vagy csak a fülzsírtól nem látott az orvos, és szívóval tisztította meg. A felszúrást -mindenféle érzéstelenítés mellett is- hirtelen összerándulással, sírással jelez a gyerek.
Írd le mi történt.
Én fülészeten dolgozok. Nem szokták kérdés nélkül felszúrni senki fülét, és leletet is kell adjanak, amin le van írva milyen beavatkozást végeztek
Sziasztok. Ma voltunk a kórházban, és nem tudom eldönteni hogy felszúrták-e a kislányom fülét. Valaki aki tudja hogy történik ez irja le legyen szives!!!!!Nekünk annyi volt hogy egy tompa végű fémcsőt tett a fülébe és szivatta. Ez egy csővel egy géphez volt kötve, én a csőben láttam a tű műanyag végét, de nem tudom azt benyomta-e????Azt ki kellene lőni valahogy belőle, de csak szívás volt. És nem mondták hogy felszúrták volna, a kislány sem sírt hogy bökés lett volna. Ki volt folyva a váladék a füléből, és nem látta tőle hogy mi a baj. De rokonok most azt mondják csak akkor szivják miután felszúrták!Most meg vagyok ilyedve. De ezt meg sem mondják????????
Lokális érzéstelenítés mellett egy fém eszközzel szúrják fel. Ne aggódj amúgy,a hiedelemmel ellentétben nem gáz a felszúrás.Egyenes,egyenletes sebszélek, míg ha magától kifakad, egyenetlen sebszélek nehezebben gyógyulnak. Orrsprayt adjál neki, és porszívós orrszívóval szívd ki az orrát, hogy ha magától még nem megy neki.De gondolom ezt elmondta a doki is.
Hogy hogy nem tudod? Mi történt?
Hogy történik a fülfelszúrás?Nem tudom hogy felszúrták-e ma a kislányom fülét, légyszi segítsetek!!!!!!!!!!!!!!!!
További ajánlott fórumok: