Kaptam két kiló szarvascombot, mit készítsek belőle? (tudásbázis)
Jah :-(((( elkéstem....nem baj,majd hoznak még,akkor kipróbálhatod,ha akarod.
Azért kíváncsi leszek,ha megsütöd,milyen lesz,lehet,csak én voltam béna :-)
Szia!
Nem vagyok egy nagy szakács,de szarvast ne süss,ha nem tisztázott az eredete.Gondolok itt arra,hogy mennyire öreg.Agyon pácolhatod,akkor is cipőtalp lesz.(tapasztalat)
Viszont,egy tárkonyos vadragu levessel nagyot alkothatsz,akár egytál ételnek is megfelel.
Ha elfogadod ,leírom a receptet!Hidd el isteni!
Fogj kb 1 kg szarvas combot,lehártyázod,felaprítod kockákra,eltávolítasz róla mindent amit Te sem ennél meg,aztán beleteszed egy nagy lábasba és felforralod,majd leöntöd róla azt a feketés löttyöt,leöblíted,félreteszed a húst.1 nagy fej hagymát,2 gerezd fokhagymát felaprítasz,olajon üvegesre párolod,felengeded vízzel,beleteszed a húst,sózod és elkezded főzni.Közben megpucolsz 3-4 sárgarépát,1-2 gyökeret,2 nagyobb burgonyát,kb:20 dkg gombát és karikára,kockára vágod.Amikor már puhul a hús,mehetnek bele,először a répák,majd kb 10 perc múlva a többi és a fűszerek:bors,babérlevél,ha kell még só és 1db. zöld paprika.Amíg várod,hogy megfőjön minden,készíts csipkedettet.Amikor minden puha,akkor kb 20-25 dkg mirelit borsót dobj bele és csak akkor a tárkonyt,de ne sajnáld:-)itt mehet a csipkedett,és azonnal vékony rántással rántsd be.Pirospaprika nem kell bele.(csak ha színtelennek találod)Ha felforrt,mehet bele 2 pohár tejföl,de jól keverd ki,én még a tejfölbe is szoktam tenni pici lisztet.Összerottyantod,kész!JÓ ÉTVÁGYAT!!! :-)
Halászlevet.
Ha van sok gombostűd, akkor még szálkás is lesz.
Gondolom egészben van lefagyasztva.... Én úgy állnék neki, mint egy steak-nek. Megpirítanám a külsejét, hogy kérget kapjon, aztán be a sütőbe (esetleg még körbe raknám zöldséggel, gyümölccsel). De hogy itt mennyi kell neki és milyen hőfokon azt nem tudom.
Egyébként a száraz húsokat szalonnával is meg lehet tűzdelni.
áfonyaszósszal vagy barnamártással + krumolipürével nagyon finom lesz a szarvassteak
csak pár napig muszáj pácolni
Tepsiben,de menj fel a Gogliba,próbálj keresni valami klassz receptet.Több napig pácold!
Hozzávalók:
1/2 liter ecet,
2 liter víz,
1 sárgarépa,
1 fehérrépa,
1 kis zeller,
2 vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
2 babérlevél,
néhány szál kakukkfű, pár szem fekete bors, só.
A tisztított zöldséget és hagymát karikákra vágjuk, a fűszereket hozzáadva az ecetes vízzel jól átforraljuk. Ha kihűlt, a vadhúst néhány napig benne pácoljuk a felhasználásig.
Tényleg macerásabb a sült. Azon túl amit Vanilla is írt, hogy lehet hogy öreg, még az is nehézség, hogy száraz a húsa, és ha sokáig sütöd, olyan lesz mint a cipőtalp. :S
Én is inkább pörköltet vagy ragut csinálnék. Megbolondíthatod boróka bogyóval, erdei gombával, meg egyéb fűszerekkel, áfonyalekvárral.
Egyébként ha sültet csinálsz mégis, akkor ajánlom hozzá a barna mártást, azzal isteni a vadhús, és jobban csúszik tőle. :D
De a pár napos pác az nagyon fontos, ezt ne hagyd ki, akár mi is lesz belőle.
További ajánlott fórumok:
- Rengeteg kígyóuborkát kaptam, mit készítsek belőle, vagy télire?
- 8 db tojásfehérje, mit készítsek belőle?
- Laskagombából milyen ételeket lehet készíteni?Kaptam 1 kg-ot, de fogalmam sincs mit csináljak belőle!!
- Kis fém formákat kaptam, amibe csokit lehet önteni; csak nekem nem jöttek ki belőle szépen a csoki figurák.
- Kaptam egy kínai kelt, de nem tudom mit lehet főzni belőle. Bármilyen recept érdekel.
- Kaptam egy csomó gránátalmát és mangót, mit lehet belőle csinálni?