Juhtúróval töltött póréhagyma recept


2 szál vastagabb póréhagyma
20 dkg juhtúró
10 dkg margarin
2 gerezd fokhagyma
3 erős paprika
1 csokor petrezselyem
só
bors
kömény ízlés szerint
A Juhtúróval töltött póréhagyma elkészítési módja:
A póré fehér részeit 10-12 cm hosszúságúra elvágjuk, és mindegyiknek a közepét kinyomjuk a vastagabb fele felé. A túrót átpasszírozzuk, elkeverjük a margarinnal, hozzáadjuk az apróra összevagdosott petrezselyemzöldjét, az áttört fokhagymát, az apróra vágott erős paprikát, majd sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk az őrölt köményt. Ezzel a töltelékkel megtöltjük a póréhagymát, majd jól lehűtjük. Tálalás előtt ferdére szeleteljük, és rozskenyérrel tálaljuk
kevés koleszterint tartalmaz.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: hanyimagi, 2010. febr. 19. 14:44
A juhtúróval töltött póréhagyma elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.