Juhtúrós-borsós hús recept
A Juhtúrós-borsós hús hozzávalói:4 személyre
maradék főtt vagy sült hús,
40 dkg konzervborsó
10 dkg juhtúró,
5 dkg húsos füstölt szalonna,
1 dl tejföl,
1 közepes hagyma,
petrezselyem,
bors,
só.
A Juhtúrós-borsós hús elkészítési módja:
A szalonnát vágd kis kockákra és süsd ki a zsírját. A szalonnát tedd félre, a zsírján pedig fonnyaszd meg a lereszelt vöröshagymát. Ezután add hozzá a borsót az apróra vágott petrezselyemmel és párold puhára. Közben a juhtúrót keverd ki a tejföllel, majd add a kész borsóhoz. Ekkor tedd bele a kis darabokra vágott húsmaradékot és a szalonnakockákat is. Borsozd (ha kell, sózd is) és egy pillanatra forrald össze az egészet. Hús nélkül kiváló köret lesz belőle.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2009. máj. 25. 20:46
A juhtúrós-borsós hús elkészítési módja és hozzávalói.