Szalámis gombóckák, uborkás-babos saláta recept
A Szalámis gombóckák, uborkás-babos saláta hozzávalói:(4 személyre)
maradék füstölt szalámi (kb. 10 dkg)
10-15 dkg darált hús
vöröshagyma
bors
só
zsemlemorzsa
tojás
Körethez:
l doboz vörös babkonzerv
1 fej vöröshagyma
1 db uborka
1-2 ek. balzsamecet
só
bors
A Szalámis gombóckák, uborkás-babos saláta elkészítési módja:
A szalámit aprítóban összeaprítjuk és a darált húshoz keverjük. Adunk hozzá egy kevés reszelt vöröshagymát, borsot, 1 tojást, kevés zsemlemorzsát, ha szükséges, sózzuk. (Tehetünk bele apróra vágott petrezselyemzöldet is.) Diónyi gombócokat formálunk belőle és kevés olajon megrázogatva/megforgatva minden oldalát pirosra sütjük. A babsalátához leszűrjük a babot. Vékonyra szeletelünk egy kis fej vöröshagymát, majd az almareszelőn lereszelünk egy uborkát. Sózzuk, borsozzuk, majd egy ek. balzsamecetet szórunk rá. Összekeverjük, kissé állni hagyjuk. Tehetünk bele kakukkfüvet és koriandert is.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2014. júl. 12. 07:54
A szalámis gombóckák, uborkás-babos saláta elkészítési módja és hozzávalói.