Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Fokhagymás sült tőkehalfilé sütőben sült burgonyával recept

Fokhagymás sült tőkehalfilé sütőben sült burgonyával recept

A Fokhagymás sült tőkehalfilé sütőben sült burgonyával hozzávalói:
Személyenként 1 db tőkehal-filé
1 fej fokhagyma

bors
tej
liszt
őrölt pirospaprika
étolaj

Köretnek burgonya


A Fokhagymás sült tőkehalfilé sütőben sült burgonyával elkészítési módja:
A tőkehal-filét megsózzuk, borsozzuk, a megtisztított fokhagymát vagy ráreszeljük, vagy fokhagymanyomón rányomjuk. Annyi tejet öntünk rá, amennyi éppen ellepi. Egy éjszaka hűtőszekrényben tartjuk jól lefedve, hogy az ízek összeérjenek. Másnap, sütés előtt a tejet papírtörlővel alaposan leitatjuk a halszeletekről, majd mindegyiket paprikás lisztbe mártjuk és forró olajban szép pirosra sütjük. Köretnek bármilyen burgonya megfelel, én most - mivel még bőven van "öreg" krumplink - sütőben, héjában megsütött burgonyával és paprika/paradicsom salátával tálaltam. Ez utóbbihoz 2 paprikát és 2 paradicsomot jó vékonyan felszeleteltem. Sóztam, borsoztam, majd rányomtam egy citrom levét és bazsalikommal szórtam meg.


Kategória: Halas ételek receptjei


A fokhagymás sült tőkehalfilé sütőben sült burgonyával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook