Fokhagymás sült tőkehalfilé sütőben sült burgonyával recept
A Fokhagymás sült tőkehalfilé sütőben sült burgonyával hozzávalói:Személyenként 1 db tőkehal-filé
1 fej fokhagyma
só
bors
tej
liszt
őrölt pirospaprika
étolaj
Köretnek burgonya
A Fokhagymás sült tőkehalfilé sütőben sült burgonyával elkészítési módja:
A tőkehal-filét megsózzuk, borsozzuk, a megtisztított fokhagymát vagy ráreszeljük, vagy fokhagymanyomón rányomjuk. Annyi tejet öntünk rá, amennyi éppen ellepi. Egy éjszaka hűtőszekrényben tartjuk jól lefedve, hogy az ízek összeérjenek. Másnap, sütés előtt a tejet papírtörlővel alaposan leitatjuk a halszeletekről, majd mindegyiket paprikás lisztbe mártjuk és forró olajban szép pirosra sütjük. Köretnek bármilyen burgonya megfelel, én most - mivel még bőven van "öreg" krumplink - sütőben, héjában megsütött burgonyával és paprika/paradicsom salátával tálaltam. Ez utóbbihoz 2 paprikát és 2 paradicsomot jó vékonyan felszeleteltem. Sóztam, borsoztam, majd rányomtam egy citrom levét és bazsalikommal szórtam meg.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2014. júl. 3. 20:09
A fokhagymás sült tőkehalfilé sütőben sült burgonyával elkészítési módja és hozzávalói.