Joghurtos-meggyes babapiskóta recept


1 nagy pohár tejföl
1 nagy pohár natúr joghurt
0,5 l tejszín
1 üveg meggybefőtt, célszerű magozott
kb. 4 csomag babapiskóta, edénytől függően
A Joghurtos-meggyes babapiskóta elkészítési módja:
Összekeverjük a tejfölt, a joghurtot és a tejszínt. Veszünk egy jénai tálat, teszünk bele egy réteg babapiskótát, aztán egy réteg meggyet és egy kicsit meglocsoljuk a befőtt levével is. Azután ismét babapiskóta, majd meggy+lé. Ezt addig folytatjuk, amíg fel nem töltöttük a tálat. Ha ezzel megvagyunk a joghurtos szósszal leöntjük, úgy, hogy ellepje. Kicsit megrázogatjuk, hogy teljesen lefolyjon a massza a tál aljára is. Hűtőbe tesszük, amíg megpuhul és összeáll.
Célszerű a tál közepénél leönteni egy kicsit a fehér masszával, hogy biztos az alja is megpuhuljon.
Szeletelni nem annyira lehet, de az íze isteni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Pollyanna, 2010. máj. 18. 14:07
A joghurtos-meggyes babapiskóta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.