Fanta torta recept

A Fanta torta hozzávalói:
Tészta:
10dkg liszt
1/2 cs. sütőpor
2 ek. kakaópor
4 tojás
4ek. porcukor
0,7dl olaj

Túrókrém:
10dkg ráma
25dkg porcukor
50dkg túró

Fantás krém:
7dl szénsavas narancs üdítőital
2cs. vaniliás pudingpor
2-4 ek. cukor


A Fanta torta elkészítési módja:
Tészta: 10 dkg lisztet, 1/ 2 cs. sütőporral és 2 ek. kakaóporral összekeverünk. 4 tojássárgáját 4 ek. porcukorral kikeverünk és hozzáadunk kb. 0.7 dl olajat. 4 tojásfehérjét felverjük. A tojássárgás cukorhoz először a felvert fehérjét keverjük hozzá laza mozdulatokkal majd végül a sütőporos lisztet. Túrókrém: 10 dkg rámát 25 dkg porcukorral keverjünk ki kézzel, adjunk hozzá 50 dkg túrót, és ezt gépi habverővel jól kevertessük ki. Fantás krém: 7 dl bármilyen szénsavas narancsos üdítőital, 2 cs. vaniliás pudingpor, 2 ek. cukor. Ezekből ugyanúgy pudingot főzünk csak nem tejjel, hanem a narancsos üdítővel. Összeállítás: A piskótára rákenjük a túrókrémet, arra pedig a fantás pudingot ( ezt melegen kell ! )

26 cm-es tortaformában készült. Amikor a piskótalap megsült meg kell várni amíg kihűl. Ezután a torta forma oldalát béleljük ki sütőpapírral, ezután tegyük csak a túrókrémet majd a fantás pudingot a piskótára. Tegyük pár órára hűtőbe, míg jól "kifagy".

Egy kis túrókrémet félretettem és kikentem vele körbe a torta oldalát.
Aki szereti a citromot az tehet a túrós krémbe egy citros reszelt héját.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A fanta torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook