Jó-e a digitális mérleg és hogyan méri a testzsírt? (tudásbázis)
Milyen az az elektromos impedanciás mérés?
Én ma voltam egy mérésen, nem tudom, de volt egy ilyen készülék, magam előtt kellett tartani és mindkét oldalt kicsit vizes hüvelykujjal meg kellett nyomni egyszerre egy-egy gombot. Kis idő múlva kiirt egy értéket (16), de ez nem tudom milyen érték. Ennyi kilónyi zsírom van?
Igazad van. Na de azért megnyugtató számokban is látni, hogy az a 2 számmal kisebb ruha mondjuk 15 kilót jelent.
A testzsír viszont engem sem érdekel.
van 3 pontos és 7 pontos mérési módszer.
Kép nélkül fölösleges is nekiállni, mert fontos pontosan tudni, hogy hol kell mérni.
neten sok helyen megtalálható pl:
www. tesztoszteron. hu/ taplalkozas_elmelet_kalkulatorok_testkomp.php
(a szóközöket szedjétek ki)
felkar, csípő, hát, oldal, has, mell, comb
Ezeket átlagolják és ebből következtetnek a teljes testzsírszálalékra.
Hogy honnan tudom? A tükörből :)
(De ott sem mindegy, hogy melyikben nézem... Sok a csaló tükör ám!)
Egyébként bőrredő mérés a legjobb módszer.
Szia!
A 7-8%-ot honnan tudod? Milyen egyéb módszer van, amivel ez mérhető?
Testzsír mérésére teljesen alkalmatlanok ezek.
(nekem 20%-ot mér, amikor 7-8%on vagyok)
Szia!
Nekem az van!Hát ahogy már leirtam a mérlegfüggök rovatban,ezen nem lehet csalni hogy billegsz meg jobblab balláb stb.Ez mindig annyi amennyi!
A testzsirt meg a vizet méri elektromos kisugárzással ezért kell elöbb papucsba utána nélküle ráállni.aztán ad értéket és egy táblázatban nézed meg hogy jó-e vagy nem.5000 volt leértékelve a baumaxba.
Az őszintét megmondva elöször érdekes de aztán eszedbe se jut majd( max. 2hónaponta) hogy zsirt mérj rajta!
További ajánlott fórumok:
- Miért mutat 3 kg-val többet a digitális mérlegem mint a hagyományos? Most melyik mutat valós adatot?
- Vélemények, tapasztalatok a digitális mérlegekről (testzsírt mérő mérlegekről)?
- Miért mutat többet mindig egy digitális mérleg, mint a hagyományos? Melyik az igaz?
- Digitális mérleg rosszul mér
- Digitális mérleg kb. mennyibe kerül? Mettől meddig?:)
- A digitális mérlegem indőként bekapcsol magától meg értékeket mutat.Mindenki mondja, hogy fogytam, de a mérleg nem mutatja.A mérleg hibás?