Miért mutat többet mindig egy digitális mérleg, mint a hagyományos? Melyik az igaz? (tudásbázis kérdés)
Én ezt máshogy csináltam.
Fogtam 2db 2,5kilós kézi súlyzót és a talprész helyére tettem. Kerek 5.0kg jött ki, tehát jó a mérlegem és nem volt több 3600ft-nál. :DD
Amikor megvettem a digitális mérleget, kb. 4 éve, az enyém is többet mutatott 2 kg-al mint a hagyományos. Ezért egy időre eltettem, mostanság használom (a különbség szintén két kiló). Úgy kezdtem a fogyimat, hogy a digin mértem meg magam, ezt azért jobban szeretem amiatt, hogy a 10-20-30 dekákat is megmutatja. A diétánál ez nagyon tud ösztönözni, vagy figyelmeztetni arra, hogy valamit nem jól csinálok.
Régen büszke voltam magamra amikor a mérlegem 52 kilót mutatott végre. Ez majdnem most is annyi lenne, de a digin még több mint 54 vagyok, ezért még folytatnom kell a diétát :)
Én az uramtól kaptam egy digitálisat, de nem azt a fajtát, amire azt mondják, hogy digitális, közben ugyan olyan belülről mint a rugós, csak a számok digitálisak:) NA olyat nem szabad venni. Igaz nagyon drága volt, de pontos is. elemet évente cserélek, és megmér mindent amit kell, el is raktározza. Ha jól emlékszem 27 ezer forintba került.
Ölég bak az nekem, hogy ennyire pontos, mert így nem csalhatok a súlyommal!:DDDD
Egyébként a hagyományos mérlegek pontatlanok, de ha mindig ugyan azon méred magad, és reggel wc után, evés előtt, akkor azért nem mutat rossz eredményt, de egy idő után elfárad a rugó ami benne van, és azért pontatlan.
én most áthoztam a digimet Pestre, és itt is hajszálra annyit mér, tehát még a hely se számít nála
na mondjuk ennyi pénzért... (bár kevesebbet azért mutathatna) :-)
Engem meg az bosszant, hogy ugyanaz a digitális mérleg más-más értékeket mutat, ha mondjuk járólapra helyezve mérem magam, vagy parkettára teszem. (szőnyegre nem szoktam tenni, mert az eleve süpped). Szóval, nálam sokszor 1,5 kg eltérés is volt, parketta és járólap esetében (1 perc különbséggel mértem magam).
Aztán elajándékoztam a digitálisat, és vettem egy jó kis mezei hagyományosat :))
További ajánlott fórumok:
- Miért mutat 3 kg-val többet a digitális mérlegem mint a hagyományos? Most melyik mutat valós adatot?
- Vélemények, tapasztalatok a digitális mérlegekről (testzsírt mérő mérlegekről)?
- Digitális mérleg rosszul mér
- Digitális v. hagyományos hőmérő? Nekem véletlen sem mérnek egyformán...
- A digitális vagy a hagyományos mérleg mutatja az eredeti súlyt?
- Konyhai mérlegek közül a digitális vagy a hagyományos a jobb? Kinek mi a tapasztalata?