Digitális v. hagyományos hőmérő? Nekem véletlen sem mérnek egyformán... (tudásbázis)
Én is vettem digitálisat jó pénzért, nem kellett volna, mert aszerint a max hőm 35.8. Meg is ijedtem:)))
Most higanyosra vadászok... (Volt ugyan, de kétbalkezes vagyok, és eltörtem...)
Lehet még egyáltalán higanyos hőmérőt kapni itthon? Mi kint vettünk Kárpátalján, mert én ügyesen eltörtem az utolsó darabunkat. :-)
Amúgy nekem tök egyformán mér a higanyos és a digitális is.
A digitális hőmérők csalnak!
Az enyém 5 tizedet csal, ez még nem olyan gáz, viszont kaptam egy másik fajta digitálisat amit a homlokon kell húzogatni pár mp-ig, ez még többet csal!
Amikor már kívülről érzed a gyereken, hogy lázas, de a hőmérő mégis 36,6-ot mutat az azért már gyanús! Hagyományossal ez az érték 38,2 volt!
Szóval csakis a hagyományos!
Lesz haszna még a későbbiekben a digitálisnak.
Bár igaz, hogy pontatlan (a mienk +-3 tizedet téved), de majd ha az alvó babádnak a hőmérsékletét akarod ellenőrizni, nem kell mindig felébreszteni feleslegesen. Csak végighúzod a homlokán, vagy bedugod a fülébe miközben ő békésen alszik tovább. Kicsiknél úgysem kell lázat csillapítani 38,5 alatt, ahhoz viszont, hogy tudd mikor megy efölé az érték fölé sokszor kell ellenőrizni.
Szóval el ne add! Hasznodra lesz még a jövőben. Magadnak azonban jobb, ha a higanyoson mérsz testhőt.
Én digitálissal hőmérőztem. A harmadik mérős hónap sikeres lett!:)))
Nekem nagyon szépen mutatta a változásokat. A lényeg,hogy megközelítőleg egyidőben,rögtön ébredés után mérj!!! Addig se pisi,se kávé,lehetőleg még mocorgás se nagyon legyen!
Sok sikert kívánok!:))
Egyértelműen a higanyos hőmérő adja azigazi értéket, és a higanyos vérnyomásmérő, nem véletlenül használják a kórházakban is ezeket.
Klinikai orvos nekem a higanyosokat javasolta.
További ajánlott fórumok:
- Magyar hagyományörzés
- Egyedülálló nő és babavállalás nem hagyományosan
- Miért mutat 3 kg-val többet a digitális mérlegem mint a hagyományos? Most melyik mutat valós adatot?
- Miért mutat többet mindig egy digitális mérleg, mint a hagyományos? Melyik az igaz?
- A digitális vagy a hagyományos mérleg mutatja az eredeti súlyt?
- Konyhai mérlegek közül a digitális vagy a hagyományos a jobb? Kinek mi a tapasztalata?