Jehova Tanúi- szerintetek agymosás? (beszélgetés)
Betiltani nem kell szerintem, mert a mesét szeretik kicsik, nagyok. Mindenki más mesét szeret.
Igen. Jehovának is nevezik azt akit mi Istennek Mindenki a saját vallásának megfelelően nevezi. Egy és ugyanaz. Minden vallás agymosás.
Igen! Csatlakozom az előttem szólóhoz! Agymosás! Be kellene tiltani!
Igen az és nem hogy csak agynosás, hanem szekta.
Az ilyet be kellene tiltani.
Ami azt illeti elegge fura elveik vannak. Pl.nem unnepelhetnek szulinapot, ha ver kell nekik nem kaphatnak. Itt Australiaban par eve egy johovista anyat a torveny kotelezett, hogy sulyosan beteg kisfia vert kaphasson.
Olyan,mint a reklám a tévében,tovább kapcsolhatsz.Én így vagyok velük,ha nem erőszakosak,ha igen,udvariasan,de határozottan tudtukra adom,lehet tovább menni.
Nem. Ès nem is mindegyik tèrítget. Nekem a fősulin az egyik csoport társam Jt családból származott, de csak vèletlenül derült ki róla.
és miért nem?
tényleg felháborító.
Én erre nem is tudok mit mondani! Idióták gyülekezete ez egész jehovista szarság. Agymosott barmok!!!
Mert ez is ünnep szerintük. A tanú gyerekek még az osztályba bevitt névnapi vagy születésnapi sütiből sem ehetnek.
állarcosbál gyerekeknek,miért tiltott?
Tényleg!! Ez az amit kihagytam! Nem énekelhetik a Himnuszt! Na ezen mélységesen fel voltam háborodva!
Az itt említett dolgok miatt tartják szektának a társaságot, amit ők is elismernek.
A nagyobbik lányom barátkozott egy ilyen kislánnyal, de rossz vége lett. Sajnos nem volt közös téma egy idő után, mert volt szüreti bál, készülődés a karácsonyra és nem volt közös téma. Ráadásul megvádolta a kislány az én kislányomat, hogy pofon vágta. Bementem a suliba és kiderült, hogy a kislány nagy hazudozó. A kislányom osztályelsők között van és szerencsére mindenki mellé állt. Most már nem is szólnak egymáshoz.
Az én kislányaim osztályaiba is járnak ilyen gyerekek. Tényleg se ünnepi emlékezés, se szülinap, névnap karácsony stb. Nem éneklik a Himnuszt, nem szavaznak.
A lányom osztályába is jár 2 jehova nevelésű gyerek. Még az is meg van nekik tiltva hogy az ünnepi megemlékezéseken részt vegyenek (pl. okt.23) és nem fogadhatták el a Mikulás csomagot sem.
Farsangolni se mehetnek...
Mert az is feladatuk, az ige terjesztése a Bibliaértelmezésük szerint.
Jehova, mert nekik nem Isten van!
Anyumnak is beszólt az egyik munkatársa, aki szintén tanú. Azt mondta, hogy mi a Te vallásod, református? És jó egy képhez imádkozni?
Mi van? A refisek képhez imádkoznak? Ez hol él? :D
Mi köze ahhoz, hogy kinek mi a vallása? És a sajátját miért kell erőszakosan téríteni? :(((
áááá, nem akarok ítélkezni. De ez egy óriási baromság, mikor a gyermekektől megfosztják az ünnepeket! :((( A Húgomék sógornőjéék voltak a kölcsönkérők, akikről korábban írtam. Sajnálom a két gyermeküket, hogy karácsonykor nem láthatják a nagyanyjukat, akinek karácsonyfája van. :(((
igen...
nagyon kellemetlenül érintett eleinte, mikor át kellett küldenem a másik csoportba, mielőtt ünnepelni kezdünk.
Most már szól, hogy akkor ő most átmegy...
"korpa közé keveredsz..."
az óvodai csoportomba jár 1 kislány akinek a szülei Jehova Tanúi. Náluk nincsenek ünnepek! 1szer a szülők óriási patáliát rendeztek mikor megtudták, hogy a kislányuk az oviba jelen volt az 1ik társa szülinapi köszöntésén. Azóta, ha vmelyik gyerkőc szülinapját ünnepeljük nem vehet részt rajta, mert a szülők szigorúan megtiltották!
További ajánlott fórumok: