Mit tudsz jehova tanuiról? (beszélgetős fórum)
A Szentírást szinte mindenki ismeri. A Jehova Tanúi. összes parancsa abban írva található. Tudtommal ők mindent aszerint, annak szellemében igyekeznek cselekedni. Persze mint tökéletlen, gyarló emberek, ékkő se sikerül mindíg a legjobbat adniuk. Azonban az elvitathatatlan, hogy törekednek jó emberek lenni. Szeretnének a teremtő Istennek.Jehovának tetsző életet élni.
Az emberek sajna szeretnek ismeretszerzés helyett inkább kitalált híreket terjeszteni igaznak beállítani.
Kérdezz bátran, eléggé járatos vagyok e témában (is)
Biztos szimultán játszanak a laptopon... :D
Nem ám. :) Parktikus oka van a diplomatatáskának. Ugyanis viszik benne többek között a Bibliát, füzetet, tollat, folyóiratot. Majdnem olyan, mint egy iskola, mert tanulnak. Tanulnak Istenről, az alapelveiről, a Bibliáról, meg hasonló dolgokról.
A laptopot pedig talán azért viszi aki viszi, mert a neten van honlapjuk, ahol fenn van egy csomó témában mindenféle okosság, és talán azt is megnézik.
Engem is érdekelne, hogy milyen különleges előírások vannak azon kívül, amit a józan ész diktál, amikor valaki elmegy egy olyan helyre, ahol elméletileg vallásról van szó.
Mert azt tudom, hogy iszlámban pl. nőknél be kell fedni a fejet, aztán a budhizmus alapuaknál mezítláb kell bemenni.
Szerintem Jehova tanúinál nincs semmilyen előírás. Elég, ha a jó ízlés határán belül, illendően jelenik meg valaki.
Én tanultam velük a Bibliát. Sok dolgot megtudtam tőlük, és voltam gyülekezetben is. Vannak dolgok amiket kevésbé értek, de nagyon kedvesek, figyelmesek. Úgy tudom, hogy nincsenek kötelezettségek, és ruházatra sincs semmilyen előírás, persze minibe nem jó odamenni.
Nincs pénzgyűjtés, csak tanítanak a Bibliából.
Nem céljük a "beszervezés", van ismerősöm, aki már régóta be akar keresztelkedni hozzájuk, de nem engedik. Nem tudom, hogy miért.
Én kitagadott vagyok-magam akartam. Ennek ellenére elmondanám, h abban a gyülekezetben, ahová jártam 15 éve, akkor nem volt semmi törvénybe ütköző.
Pont uolyan emberek, mint bármely más felekezethez tartozók.Nem volt semmiféle tapi, meg gyerekmolesztálás, ahogyan sokan szeretik hangoztatni.
sokat
mi a kérdés?
További ajánlott fórumok:
- Szeretek egy fiút, aki Jehova vallású, nekem viszont nincs semmiféle vallásom. Szülők helyében engednétek a kapcsolatot?
- Hogyan segíthetünk egy olyan szerettünkön aki belépett a jehovákhoz?
- Szeretnék Bibliát tanulmányozni Jehova tanúival
- A családomban a sógornőm jehova vallásba lépett át már vagy 20éve. Szeretném megtudni milyen vallás ez? Miben különbözik más vallásoktól?
- Volt Jehova Tanúkat keresek
- Igaz hogy a Jehova tanúi nem kaphatnak vérátömlesztést?