Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Japán vegyestál recept

Japán vegyestál recept

A Japán vegyestál hozzávalói:
35 dkg rizs
10 dkg füstölt fõtt sonka
2 hagyma
1 sárgarépa
1 cikk zeller
1 piros húsú paprika
1 zöld húsú paprika
1 csokor petrezselyem
1 narancs
1 tojás
5 evõkanál olaj
1/2 dl fehérbor


A Japán vegyestál elkészítési módja:
Válogassa ki, majd többször mossa át a rizst, fõzze öt percig forró, sós vízben. Szûrje le, majd helyezze párolóedény fölé. Gõzben fõzze tovább még 15 percig lassú tûzön úgy, hogy éppen csak gyöngyözzön alatta a víz. A sonkát vágja kockákra. A hagymát, a sárgarépát, a zellert tisztítsa meg, vágja kis kockákra. A paprikát mossa meg, csíkozza fel. A petrezselymet is pucolja meg, vágja apróra. A narancsot mossa meg, héjastól vágja vékony szeletekre, majd a szeleteket felezze el. A tojást verje fel, majd 2 evõkanál olajon süssön belõle omlettet, tekerje fel, mint a palacsintát, és vágja csíkokra. Mély serpenyõben vagy wokban forrósítsa fel a maradék olajat. Amikor már annyira forró, hogy majdnem füstöl, dobja bele a hagymát, és 2-3 percig pirítsa. Tegye bele a zellert és a sárgarépát is, majd állandó kevergetéssel további három percig pirítsa. Végül tegye bele a paprikákat, és az egészet még három percig pirítsa - állandóan kevergetve, végig nagy lángon. (A zöldségek így ropogósak maradnak.) Végül keverje hozzá a megpuhult rizst, a tojásmetéltet és a sonkát. Sózza, borsozza, rázza jól össze, öntse alá a bort, rázogassa át, szórja meg petrezselyemmel. A narancsszeletekkel díszítve tálalja.


Kategória: Egytálételek receptjei


A japán vegyestál elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook