Japán vegyestál recept
A Japán vegyestál hozzávalói:35 dkg rizs
10 dkg füstölt fõtt sonka
2 hagyma
1 sárgarépa
1 cikk zeller
1 piros húsú paprika
1 zöld húsú paprika
1 csokor petrezselyem
1 narancs
1 tojás
5 evõkanál olaj
1/2 dl fehérbor
A Japán vegyestál elkészítési módja:
Válogassa ki, majd többször mossa át a rizst, fõzze öt percig forró, sós vízben. Szûrje le, majd helyezze párolóedény fölé. Gõzben fõzze tovább még 15 percig lassú tûzön úgy, hogy éppen csak gyöngyözzön alatta a víz. A sonkát vágja kockákra. A hagymát, a sárgarépát, a zellert tisztítsa meg, vágja kis kockákra. A paprikát mossa meg, csíkozza fel. A petrezselymet is pucolja meg, vágja apróra. A narancsot mossa meg, héjastól vágja vékony szeletekre, majd a szeleteket felezze el. A tojást verje fel, majd 2 evõkanál olajon süssön belõle omlettet, tekerje fel, mint a palacsintát, és vágja csíkokra. Mély serpenyõben vagy wokban forrósítsa fel a maradék olajat. Amikor már annyira forró, hogy majdnem füstöl, dobja bele a hagymát, és 2-3 percig pirítsa. Tegye bele a zellert és a sárgarépát is, majd állandó kevergetéssel további három percig pirítsa. Végül tegye bele a paprikákat, és az egészet még három percig pirítsa - állandóan kevergetve, végig nagy lángon. (A zöldségek így ropogósak maradnak.) Végül keverje hozzá a megpuhult rizst, a tojásmetéltet és a sonkát. Sózza, borsozza, rázza jól össze, öntse alá a bort, rázogassa át, szórja meg petrezselyemmel. A narancsszeletekkel díszítve tálalja.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: e6e06af85c, 2008. márc. 19. 12:56
A japán vegyestál elkészítési módja és hozzávalói.