Húsvéti tojás Isler recept
60 perc
A Húsvéti tojás Isler hozzávalói:
A tésztához:
50 g porcukor
10 dkg vaj
140 g búzaliszt
50 g finomra tört dió
0.5 kávéskanál fahéj
A töltéshez:
feketeribizli
vagy málna
vagy szilva
vagy barack dzsem
A bevonathoz:
30 dkg minimum 53%-os étcsokoládé
A Húsvéti tojás Isler elkészítési módja:
A diót jól összemorzsoljuk. A tészta összetevőit ( a összemorzsolt diót is ) egy tálban összegyúrjuk. Addig kell gyúrni amíg össze nem áll. Ezután a hűtőben állni hagyjuk, pihentetjük kb. 10 percig. A hűtőből kivéve kinyújtjuk és tojás formákat szaggatunk belőle. Előmelegített sütőben sütjük kb 200 fokon kb. 10 percig. A lényeg, hogy a tojások világosak maradjanak. Hagyjuk kihűlni őket. Ezután "ragasztjuk" össze párosával a tojásokat a kiválasztott lekvárral. Hagyjuk állni kb. egy napig és vonjuk be utána csokival. A csokit kevés margarinnal együtt gőz fölött olvasztjuk meg. ( A margarinmennyisége attól függ, hogy milyen sűrűre akarjuk a mázt )
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Szafy, 2014. ápr. 12. 16:00
A húsvéti tojás isler elkészítési módja és hozzávalói.