Meggyes-diós kevert süti recept
A Meggyes-diós kevert süti hozzávalói:A tésztához:
18 dkg vaj
4 tojás
25 dkg kristálycukor
25 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
A tetejére:
30-40 dkg meggy
10-15 dkg dióbél
2 csomag vaníliás cukor
A tepsi kikenéséhez:
2 dkg vaj
2 csapott evőkanál liszt
A Meggyes-diós kevert süti elkészítési módja:
A vajat habosra keverjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját. A cukrot beleszórjuk, habverővel intenzíven keverjük, amíg kifehéredik, és a cukor is elolvad. A lisztet összekeverjük a sütőporral. Az előzőekhez adjuk, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is vigyázva beleforgatjuk, nehogy összetörjük! A tésztát megfelezzük, a darált diót az egyik részbe beleforgatjuk. Egy tűzálló tálat vagy tepsit kivajazunk, kilisztezünk, és a 2 masszát felváltva belekanalazzuk. A meggyet kimagozzuk, a tészta tetejére rakosgatjuk, kicsit bele is nyomkodjuk. A vaníliás cukorral behintjük, aztán előmelegített sütőben, közepes lángon 15 percig sütjük.
A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd kockákra vágjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Szafy, 2014. márc. 30. 19:24
A meggyes-diós kevert süti elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.