Húsgombócok paradicsommártásban recept
A Húsgombócok paradicsommártásban hozzávalói:1 kg darált hús
2 egész tojás
0, 5kg rizs
2 db nagy sűrített paradicsom
1 kávéskanál ételízesítő
1 mokkáskanál őrölt pirospaprika
2 evőkanál cukor
1 mokkáskanál só
1 mokkáskanál oregáno
1-2 szál zeller zöldje
3 evőkanál liszt
1 evőkanál púpos zsír
2-3 nagy fej vöröshagyma
A Húsgombócok paradicsommártásban elkészítési módja:
A húst ledarálom, majd a rizst hozzáadom, valamint a fűszereket. is. A hagymát, amit apró kockára vágtam, a zsíron megdinsztelem és hozzákeverem a pirospaprikát, majd a húshoz adom. Alaposan összedolgozom, és ízlés szerint után ízesítek. A felhígított paradicsom felébe megfőzöm a húsgombócot, majd a zsírból, lisztből, őrölt pirospaprikából rántást készítek, amit a hideg paradicsomlé másik felével felengedek, csomómentesre, keverek A léből a megfőtt húsgombócokat kiszedem, félrerakom, és berántom, majd a húsgombócokat visszarakva, a fűszereket belerakva egyet rottyantok rajta.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2016. jan. 14. 14:15
A húsgombócok paradicsommártásban elkészítési módja és hozzávalói.