Húsgolyókkal rakott karfiol recept
A Húsgolyókkal rakott karfiol hozzávalói:1 nagy fej karfiol
4,5 dl tejföl
1 pohár főtt rizs
40 dkg darált marhahús
hagyma
fokhagyma
őrölt bors
őrölt kömény
majoraánna
só
olaj
6-8 dkg reszelt sajt
1 tojás
8 szelet szalonna
2 db. zsemle
A Húsgolyókkal rakott karfiol elkészítési módja:
A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben megfőzzük, leszűrjük. A rizst is megfőzzük. A darált húst összekeverjük a hagymával, fokhagymával, sóval, fűszerekkel, áztatott kifacsart zsemlével, tojással. Kicsi fasírtgolyókat formálunk, forró olajban kisütjük. Egy tepsibe elterítjük a karfiolt, elsimítjuk, meghintjük egy kis őrölt borssal, sóval, és erre kerül a leszűrt főtt rizs, amit szintén elsimítunk, lenyomkodunk. A kisült húsgolyókat erre rakjuk, majd meglocsoljuk a tejföl, tojás, reszelt sajt keverékével. A tetejét vékony szalonnaszeletekkel díszítjük, és 180 fokon 45 percig sütjük.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2016. okt. 31. 22:56
A húsgolyókkal rakott karfiol elkészítési módja és hozzávalói.