Hormonális akne legyőzése (beszélgetés)
A lányom kb.1 éve küzd aknéval. Nagyon sok mindent kipróbált már kisebb-nagyobb sikerrel.
Most az Effezel gélt használja,amitől sokat javult a bőre.
Félek attól,hogy nála is hosszantartó lesz ez a probléma. Most viszont ennek a kis sikernek is örül,mert őt is rémesen zavarja az arca.
Szia! Kb nekem is ennyi idős koromban írtak fel kúrát, nekem szerencsére nem jöttek vissza olyan csúnyán. Azért mindig van valami ami miatt hol jobb hol rosszabb - terhesség alatt csúnyán kijöttek, most szoptatást alatt mint a baba popsi, de nagyon száraz....
Nekem első körben góckutatást csináltak anno, nem találtak semmit. Neked volt ilyesmi? Fog, nőgyógy ciszta stb? Utóbbi simán bezavar a hormonoknak.
Sziasztok!
23 vagyok, 10 éve szenvedek az aknetól. Reméltem, hogy a pubertáskor végével megszabadulok tőlük, de nem így lett. Több bőrgyógyásznál jártam, végigcsináltam egy isotretionin kúrát, sajnos visszajöttek.
Az étrendemen is változtattam, úgy látom hogy segít. (Cukor,glutén,tej-mentes, sok víz stb)
Azonban megfigyeltem, hogy a ciklusom 17-18. napja körül (peteérés utáni pár nap) mindig jönnek a csúnya bőr alatti fájdalmas dudorok... és mivel nagyon hajlamos vagyok a pirosságra és a hegesedésre, visszaromlik a bőröm állapota...mire szépen letisztul, illetve a pirosság is eltűnne, kezdödik előről...egy ördögi kör, és nagyon elkeserítő.
Már foglaltam időpontot endokrinológushoz, de sajnos közben lett egy nagyobb váratlan kiadás, és nem biztos hogy belefér most ez ... kórházzal rossz a tapasztalatom ...
Kinek mi vált be?
További ajánlott fórumok:
- A szerelem az agyban vagy a szívben alakul ki? – avagy a hormonális tűzijáték és a szerelem mítoszai
- Félelmek legyőzése, pánikbetegség
- A tériszony legyőzése
- Ki hogyan segített a párjának a féltékenység legyőzésében?
- Mit lehet tenni a folyamatos evési kényszer legyőzésére?
- Használhat a hormonális spirál (pl. Mirena) az erős vérzésre?