Használhat a hormonális spirál (pl. Mirena) az erős vérzésre? (tudásbázis)
Lányomnak kb. 3 éve feltették a Mirenát. Nagyon sokáig, legalább 1.5 évig vérzett tőle. A Dr. mindég megnyugtatta, hogy elmúlik és valóban elmúlt. Jelenleg egyáltalán nem, illetve csak nagyon kicsit és ritkán vérzik. Nagyon örül neki, hogy kitartó volt. Nincs semmi baja, élvezi a vérzés nélküli hónapokat.
Kérdezte a Dr-t, hogy ha letelik az 5 év akkor újra kezdődik-e a sok vérzés. Azt mondta nem, mert a méh már megfelelően funkcionál, beállt hormonálisan, így a csere nem fog semmi zavart okozni.
Sajnálom.
Terápias céllal rakattad fel?
Sajnálom.
Viszont meg kell probalnom, mert ez így...nem maradhat.
A Globuy által linkelt topicban olvashatsz nagyon sok negatív és pozitív tapasztalatot.
Én 13 éve próbálkoztam vele (kétszer is), aztán 1 év folyamatos vérzés után levetettem.
Levosertet használtam olcsóbb mint a mirena. Ugyan az csak jogi vita miatt 3 éve nem 5 évig kapott "szav időt" hanem csak 3 évet. Tehát míg mirenát 5 évente kell cserélni levosertet 3 évenként. Szintén erős vérzés miatt rakattam fel szülés után, de nem bírtam. 9 hónapig volt fent - birka mód ragaszkodtam hogy majd megszokom. 🙄 7 hónapig véreztem pecsételtem szinte nonstop, folyamatos idegentest érzésem volt. Minden hónapban begyulladtam amikor már majdnem 40 fokos lázzal 3 napig alig bírtam kimászni az ágyból levetettem.
Ezt csak azéet írtam le, hogy lásd akad ilyen is.
Én azt nem értem, hogy mit nem értesz.
Mióta Mirenát használok, nem menstruálok. Tehát igen, jó rá.
Tudom az okát.
Hyperplazia.
Többek között Mirenaval is kezelik.
Ezt nem értem.
Erős és elhúzódó verzesre JO a Mirena?
Tapasztalatok erdekelnének!Pl..hogy megoldotta.e a problémát.
Köszönöm
További ajánlott fórumok:
- Mi használható visszér ellen?
- Tablet, mire használható?
- A szerelem az agyban vagy a szívben alakul ki? – avagy a hormonális tűzijáték és a szerelem mítoszai
- Kislány hány éves korától használhat tampont?
- Mi használható a zoknik összefogására mosáskor?
- Két hete vetettem le a Mirena spirálomat. Mikor számíthatok az első vérzésre?